ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії суд заочно арештував Марію Єфросиніну

18.05.2023, 14:00
Фото – instagram.com / mashaefrosinina
Фото – instagram.com / mashaefrosinina

У Росії Басманний районний суд Москви заочно заарештував українську телеведучу Марію Єфросиніну в справі про воєнні “фейки”.

Таке рішення російський суд ухвалив 17 травня, повідомляє Медіазона.

Згідно з текстом ухвали на сайті московських судів, кримінальну справу щодо Єфросиніної порушили 7 квітня минулого року за пунктом “д” частини 2 статті 207.3 Кримінального кодексу РФ. Приводом для неї стали пости в інстаграмі телеведучої. 

У березні цього року російське МВС оголосило її в розшук.

Нагадаємо, 27 квітня Басманний районний суд Москви Росії заочно заарештував продюсера Олександра Роднянського в справі про воєнні “фейки”.

Стаття 207.3 ККР – публічне поширення свідомо неправдивої інформації про використання збройних сил Російської Федерації, виконання державними органами Російської Федерації своїх повноважень, надання добровольчими формуваннями, організаціями або особами сприяння у виконанні завдань, покладених на збройні сили РФ.

Росія після початку військового вторгнення в Україну ухвалила нові адміністративні та кримінальні статті про “фейки” та “дискредитацію” російської армії. За ними правопорушенням вважаються антивоєнні висловлювання та будь-які висловлювання про війну в Україні, які не збігаються з офіційною позицією російської влади.

Liked the article?
Help us be even more cool!