ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії суд оштрафував "Новую рассказ‑газету" через нібито "дискредитацію" армії РФ

14.09.2022, 13:26
Фото – pixabay.com
Фото – pixabay.com

Таганський районний суд Москви оштрафував "Новую рассказ‑газету" на 400 тисяч рублів за статтею про "дискредитацію" армії (частина 1 статті 20.3.3 КпАП). 

Про це повідомляє "Медіазона" з посиланням на саме видання.

Приводом стали три липневі матеріали видання – "Дзеркало російської резолюції" (про "поліцейську мову", якою складають протоколи), "Хроніка арканарської гризні" (про сучасні міжнародні відносини) та "Імперія повинна озвіріти" (про "імперську" ідеологію в Росії). У статтях російська армія не обговорюється, а її застосування десь не критикується, наголошують у редакції.

Протокол про "дискредитацію" армії на "Новую розповідь-газету" склали в серпні.

На початку вересня Басманний районний суд Москви анулював свідоцтва про реєстрацію "Нової газети" та "Новой рассказ-газеты". У першому випадку приводом стало те, що 2006 року видання змінило засновника, не надавши до Росзв'язоккомнагляду (попередник Роскомнагляду) статут, як того вимагає закон про ЗМІ. У другому – суд визнав, що "Новая рассказ-газета" не друкується понад рік, хоча вона регулярно виходила в липні та серпні.

Як повідомляв ІМІ, 28 березня 2022 року "Нова газета" повідомила про зупинення своєї роботи на сайті, у соцмережах та на папері "до закінчення "спеціальної операції на території України". Рішення було ухвалене після другого попередження від Роскомнагляду щодо нібито відсутності маркування "іноземного агента". 

Журналісти видання, що залишили росію, 7 квітня повідомили про запуск нового ЗМІ – "Нова газета. Європа". Його головним редактором став Кирило Мартинов.

20 червня Дмитро Муратов продав на аукціоні свою нобелівську премію миру, яку він отримав минулого року, за 103,5 мільйона доларів. Усі отримані кошти він обіцяв передати на підтримку гуманітарної місії ЮНІСЕФ з надання допомоги українським дітям-біженцям та їхнім сім'ям.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!