ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії профспілка журналістів проведе мітинг проти закону про "іноземних агентів"

25.08.2021, 15:32
Фото – Сергій Карпов / ТАСС / Радіо Свобода
Фото – Сергій Карпов / ТАСС / Радіо Свобода

У Росії профспілка журналістів подала до мерії Москви повідомлення про проведення 4 вересня мітингу проти закону про “іноземних агентів”, повідомляє Радіо Свобода.

“Після масового внесення до списку ЗМІ-”іноагентів” десятка редакцій і двох десятків наших колег ми вважаємо, що потрібно звернутися по захист до наших читачів і глядачів. Ми віримо, що незалежна преса, телебачення і вільне поширення інформації – величезна цінність у наш час у Росії, і солідарність журналістів разом з тими, для кого вони працюють, допоможе скасуванню законів, що ставлять наших колег під удар”, – йдеться в заяві профспілки.

Нагадаємо, 20 серпня Міністерство юстиції Росії занесло телеканал “Дождь” і видання “Важливі історії” до списку ЗМІ – “іноземних агентів”.

21 серпня в Москві були затримані учасники одиничних пікетів на захист ЗМІ. Пізніше майже всіх їх відпустили до суду, у відділі поліції дві доби провів журналіст RT Ілля Васюнін.

До списку ЗМІ – “іноземних агентів” у Росії занесено три десятки фізичних осіб і редакцій, серед них – 10 російськомовних проєктів медіакорпорації “Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода” і четверо журналістів, які співпрацюють із російською службою Радіо Свобода.

Радіо Свобода вважає законодавство про ЗМІ – “іноземних агентів” репресивним і оскаржує правомірність його застосування в російських судах та Європейському суді з прав людини.

Liked the article?
Help us be even more cool!