ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії повістки почали надходити журналістам

27.09.2022, 10:50
Фото – Alexander Nemenov / AFP
Фото – Alexander Nemenov / AFP

У  Росії працівникам ЗМІ та журналістам почали надходити повістки. Про це повідомляє 24 канал з посиланням на джерела в спецслужбах. 

У розпорядженні редакції є фото повістки, яку нібито видали редактору одного з видань Артуру Решетняку. Канал не уточнює, у якому медіа він працює. Решетняка зобов'язали прийти у військкомат 26 вересня.

Раніше журналістка з Бурятії Яніна Німаєва обурилася через те, що мобілізувати хочуть її чоловіка, який є батьком п'ятьох дітей і ніколи не служив в армії.

Фото – 24 канал

Як повідомляє “Детектор медіа”, з Росії не випустили журналіста РИА Новости. Підставою стало рішення військкомату. На захист кореспондента прокремлівського інформагентства виступила пропагандистка Маргарита Сімоньян, яка висловила обурення тим, що “співробітник просто хотів поїхати у відпустку”.

Фото – "Детектор медіа"

Раніше в російському міністерстві цифрового розвитку, зв'язку та масових комунікацій повідомляли, що IT-спеціалісти, зв'язківці та представники медіа отримають відстрочення від мобілізації.

21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив “часткову мобілізацію” в Росії. Цього ж дня росіяни вийшли на мітинги. Протести відбулися в 38 містах. Поліція затримала понад 1300 осіб, серед них були й журналісти. Люди, які виступають проти війни, продовжують виходити на мітинги.

Liked the article?
Help us be even more cool!