ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії головреда "Медіазони" арештували на 25 діб за ретвіт жарту

04.02.2021, 12:13
Фото – semnasem.ru
Фото – semnasem.ru

Суд у Москві (Росія) заарештував на 25 діб головного редактора видання “Медіазона” Сергія Смирнова, повідомляє Радіо Свобода.

Його визнали винним у повторному порушенні порядку проведення мітингу. Таким суд вважає ретвіт з боку журналіста жарту про себе.

Журналіст перепублікував твіт, у якому його називають солістом групи “Тараканы” Дмитром Спіріним, віддалено схожим на нього зовні.

У дописі використовувалася агітація штабу прихильників російського опозиціонера Олексія Навального за участь у несанкціонованій акції протесту. Суд вирішив, що такою публікацією Смирнов організовував незаконний захід.

Скріншот з фейсбук-сторінки Сергія Смиронова

На підтримку Смирнова виступили понад 30 видань, об’єднання “Синдикат-100”, профспілка журналістів і організатори премії “Редколегія”.

Смирнова затримали на виході з дому вдень 30 січня. Поліцейські чекали його в під’їзді, коли журналіст вийшов гуляти із сином.

У відділі поліції щодо нього спочатку склали протокол про участь у демонстраціях, незважаючи на те що цей день Смирнов провів у себе вдома, а потім переписали документ, зазначивши там, що він нібито закликав до акції через соцмережі.

Нагадаємо, 23 і 31 січня в Росії відбулися дві акції протесту на підтримку Олексія Навального. Стихійні мітинги пройшли й 2 лютого. 

2 лютого Симоновський суд Москви ухвалив рішення відправити Навального в колонію, замінивши йому умовний термін ув’язнення на реальний. Минулої неділі на протестних заходах по всій країні затримали рекордну кількість людей – близько п’яти тисяч.

Liked the article?
Help us be even more cool!