ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У російських вишах впровадять аналог "наукового комунізму" – "Медуза"

26.10.2022, 12:19
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Найближчим часом у російських вишах може з'явитись офіційна "ідеологічна дисципліна" – аналог "наукового комунізму", який вивчали в університетах за радянських часів.

Про це пише "Медуза" з посиланням на два джерела, які близькі до Кремля. Також цю інформацію підтвердили три співробітники російських вишів.

"Молоді люди повинні розуміти ідеологію: куди йде Росія і навіщо", – пояснив виданню зміст нововведення один зі співрозмовників, близьких до адміністрації президента РФ.

Він зазначив, що в школах такі "ідеологічні заняття" вже є. Вони називаються "Розмови про важливе", на них учителі розповідають школярам про вимушений характер "спеціальної військової операції", а фактично – про війну Росії в Україні та українських "націоналістів".

За інформацією співрозмовників "Медузи", працює над розробленням нового предмета внутрішньополітичний блок Кремля на чолі з першим заступником глави президентської адміністрації Сергієм Кирієнком. Опікується цим не управління громадських проєктів АП, яке традиційно взаємодіє з вишами, а управління із забезпечення справ Держради – зазвичай цей підрозділ займається виборчими кампаніями. Очолює його близький соратник Кирієнко Олександр Харічов.

Як стверджують джерела, розроблятиме сам курс товариство "Знання", наглядову раду якого також очолює Сергій Кирієнко, за участю міністерства науки та вищої освіти.

Передбачається, що новий предмет з'явиться у вишах уже наступного навчального року. За планом Кремля, студенти негуманітарних спеціальностей вивчатимуть його один рік, гуманітарії – кілька років, а історики та політологи протягом усього часу навчання.

Як повідомляв ІМІ, міносвіти РФ заборонило вчителям використовувати WhatsApp та інші іноземні месенджери в освітньому процесі чи на робочих місцях. 

Liked the article?
Help us be even more cool!