ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міносвіти РФ заборонило вчителям використовувати WhatsApp

17.10.2022, 14:07
Фото – yuz.uz
Фото – yuz.uz

Міносвіти РФ заборонило вчителям використовувати WhatsApp та інші іноземні месенджери в освітньому процесі чи на робочих місцях. Натомість рекомендувало використовувати "VK Месенджер", пише російське видання "Комерсант".

Деякі школи переконують переносити з WhatsApp і батьківські чати. Водночас у міносвіти РФ стверджують, що не давали таких розпоряджень. 

Як зазначає медіа з посиланням на неназваних експертів, це приватні ініціативи, пов'язані з внесенням компанії Meta, що володіє месенджером WhatsApp, до переліку екстремістських організацій.
Обмежити використання іноземних месенджерів рекомендують не лише вчителям, а й батькам. Це стверджують учасники батьківських чатів у низці регіонів. У Нижньогородській області вчителі кажуть батькам, що їм потрібно "унеможливити використання іноземних інтернет-сервісів", обґрунтовуючи це загрозами інформбезпеки. В Амурській області вчителі створюють групи в Telegram для батьків, хоча іноді останні продовжують спілкуватись у WhatsApp.
У російському міністерстві запевнили, що не регламентують сферу та канали спілкування батьків.

Як повідомляв ІМІ, у Білорусі суд Центрального району Мінська вперше визнав екстремістськими два набори стікерів із Telegram з назвами "Luka" та "Sasha 3%". А Росфінмоніторинг вніс американську компанію Meta до переліку організацій, причетних до тероризму та екстремізму.

Liked the article?
Help us be even more cool!