ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Рівному журналістку не пускали на захід у міській раді, який хотіли приховати

09.08.2022, 10:24

Журналістку “Четвертої влади” Ярославу Нікітюк намагалися не допустити на зустріч членів постійної комісії Рівненської міської ради з підприємцями. Редакція пише, що це перше таке порушення за довгий час. 

Про це повідомляє “Четверта влада”

Журналістка прийшла на зустріч, про яку редакції стало відомо з власних джерел, адже міська рада не анонсувала подію. 

Редакція запідозрила, що захід спеціально приховали, адже йому передував конфлікт. Крім того, на думку редакції, за зачиненими дверима могло відбуватися корупційне свавілля. Зустрічі передував конфлікт із підприємцями, які працювали в місцевому парку, аж доки їх не видворили й не поставили на їхнє місце інших. Через це посадовці вирішили зустрітися з бізнесменами, які мали до них низку питань. 

Начальниця відділу інформаційно-аналітичного забезпечення міськвиконкому Оксана Власюк спочатку не пускала журналістку на зустріч депутатської комісії, аргументувавши це тим, що відбуватиметься внутрішня нарада. Згодом журналістку намагався не допустити головний спеціаліст відділу організаційного забезпечення роботи міської ради Олексій Шкляренко

Після наполягань до журналістки спустилася голова комісії Тамара Тимощук, яка назвала захід “внутрішньою зустріччю”, але зрештою пустила представницю “Четвертої влади” на захід. 

Нагадаємо, журналістам дозволено безперешкодно відвідувати приміщення суб'єктів владних повноважень. Це гарантує 25 стаття Закону України “Про інформацію”. 

“Якщо захід закритий, то повинне бути відповідне рішення, яке на вимогу працівника ЗМІ мають пред'явити. У випадку вчинення дій, які суперечать нормативно-правовим актам органу місцевого самоврядування або обмежують права журналіста, встановлені законом, такі вчинки можуть кваліфікуватися як перешкоджання законній журналістській діяльності”, – прокоментував “Четвертій владі” адвокат ГО “Платформа прав людини” Євген Воробйов. 

Liked the article?
Help us be even more cool!