ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Рівному судитимуть двох злочинців, які підпалили офіс редакції місцевого ЗМІ

15.01.2019, 15:08
Фото - CBN

Прокуратура Рівненської області затвердила та передала до суду обвинувальний акт щодо двох учасників організованої злочинної групи, які підпалили офіс редакції одного з місцевих інтернет-ЗМІ у зв’язку зі здійсненням журналістами цього видання законної професійної діяльності. Про це повідомляється на сайті прокуратури Рівненської області.

Зокрема, двоє учасників злочинної групи вчинили кримінальні правопорушення, передбачені ст. ст. 14, 115 (готування до вчинення умисного вбивства), ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ст. 347-1 КК України (умисне знищення або пошкодження майна журналіста).

Слідчі встановили, що обвинувачені належали до стійкого бандитського угруповання, яке мало намір отримувати незаконну вигоду на постійній основі, скоююючи на замовлення злочини, такі як убивство людей, знищення чужого майна небезпечними способами.

“Встановлена причетність членів організованої злочинної групи до вчинення у період з лютого по липень 2018 року низки тяжких і особливо тяжких злочинів – готування до умисного убивства підприємця у м. Рівне, підпалу офісу редакції одного із місцевих інтернет-видань у зв’язку із здійсненням журналістами цього видання законної професійної діяльності, а також інших злочинів, пов’язаних із незаконним поводженням зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими пристроями”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначає прокуратура, протиправну діяльність організованої групи припинено, а двох виконавців злочинів затримано. За місцем їхнього проживання та в транспортних засобах, на яких вони переміщувались, правоохоронці вилучили два пістолети, патрони, осколкову ручну гранату Ф-1, саморобні вибухові пристрої на основі тротилових шашок.

За ініціативи прокуратури обвинуваченим обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Їм загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Матеріали щодо інших трьох співучасників злочинів (двох організаторів та поплічника) у зв’язку із їх розшуком виділені в окреме провадження, у якому триває досудове розслідування, зазначає прокуратура.

Як повідомляв ІМІ, 22 лютого 2018 року в Рівному невідомий чоловік підпалив офіс редакції інформаційно-аналітичного порталу “Четверта влада”.

25 липня 2018 року заступник начальника ГУНП у Рівненській області Сергій Волков повідомив, що за підпалом офісу “Четвертої влади” стоїть організована злочинна група. Матеріали журналістів не подобалися місцевому кримінальному авторитету на прізвисько Вова Большой.

У серпні 2018 року поліція провела в офісі редакції “Четверта влада” слідчий експеримент з чоловіком, який підозрюється в підпалі офісу видання.

Liked the article?
Help us be even more cool!