ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Рівному спалили офіс редакції "Четверта влада"

22.02.2018, 23:33
Редакція "Четвертої влади" після нападу. Фото - Фейсбук Інна Білецька

У Рівному увечері 22 лютого невідомий чоловік закинув в офіс редакції інформаційно-аналітичного порталу “Четверта влада” пляшки з запальною сумішшю, унаслідок чого згоріла одна кімната. Ніхто не постраждав, хоча в офісі були люди. Про це ІМІ повідомила заступниця головного редактора сайту “Четверта влада” Антоніна Торбіч.

За словами Антоніни, в офісі знаходилися четверо людей, включаючи її неповнолітнього сина. Невідомий чоловік кинув дві шестилітрові пляшки.

“Почули, що знизу хтось зайшов, думала, що то з домашніх хтось (наш дім поруч),  попросила сина подивитися. Він пішов, а за кілька секунд чую брязкіт, якесь бахкання, здалося, ніби хтось падає зі сходів. Злякалася за сина, схопилася, а тут він забігає і каже, що якийсь чоловік підпалив приміщення. - розповіла журналістка. - Збігли всі вниз, дим густий почав валити. Ми кинулися відрами гасити, дихати не було чим. Боялися, що перекинеться на все приміщення чи котел вибухне”.

Напад на офіс редакції Антоніна Торбіч пов’язує виключно з журналістською діяльністю.

“Ми пов’язуємо це з журналістською діяльністю однозначно. Побутових конфліктів не маємо. Оприлюднюємо розслідування про незаконні будівництва, захоплення землі в рекреаційних зонах, корупцію і порушення у різних сферах. Тому недоброзичливців маємо чимало, вочевидь”, - сказала вона.

Була викликана поліція, але нападник встиг втекти. “Опитавши свідків, поліція припустила, що це підпал на замовлення”, - сказала Торбіч.

Світлина від Інни Білецької.

Фото - Фейсбук Інна Білецька

Як повідомляв ІМІ, 17 лютого було пограбовано хостинг-провайдер, на якому було розміщено інформаційно-аналітичний портал “Четверта влада”, що працює на Волині та у Рівному. Наразі сайт видання недоступний.

Головний редактор “Четвертої влади” Володимир Торбіч вважає, що цe нe просто крадіжка, а пeрeшкоджання журналістській діяльності. Він попросив поліцію відкрити кримінальнe проваджeння за статтeю 171 ККУ.

Liked the article?
Help us be even more cool!