ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Рівненській ОДА відмовились надати інформацію на запит "Четвертої влади"

03.10.2018, 10:38
Фото - cedem.org.ua

Управління охорони здоров'я Рівненської облдержадміністрації відмовилося надати копії документів на запит видання “Четверта влада” з посиланням на те, що “стаття 19 Закону “Про доступ до публічної інформації не передбачає надання копій документів”. Про це повідомляється на сайті видання.

У запиті йшлося про надання копій договору на закупівлю техніки для Рівненського онкодиспансеру на 31 мільйон гривень.

“Нас зацікавило, яким чином закупили техніку і чи не було при цьому зловживань. Тому ми відправили в управління запит щодо доступу до публічної інформації. Ми попросили в обласного управління охорони здоров’я, окрім інших питань щодо закупівлі, надати нам копію договору про купівлю техніки”, - пише видання.

Перша відповідь, зауважує видання, була більше “схожа на формальну відписку”, і копій перерахованих документів журналістам так і не надіслали.

У другій відповіді копію договору їм не надали, пояснивши: “ст. 19 Закону України “Про доступ до публічної інформації” не передбачає надання копій документів”.

Видання зазначає, що в статті 19 закону такого не зазначено.

Водночас видання наводить частину 5 статті 6 Закону України “Про доступ до публічної інформації”: “Не може бути обмежено доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами, володіння, користування чи розпорядження державним, комунальним майном, у тому числі до копій відповідних документів, умови отримання цих коштів чи майна, прізвища, імена, по батькові фізичних осіб та найменування юридичних осіб, які отримали ці кошти або майно”.

Журналісти підготували скаргу уповноваженому Верховної Ради України з прав людини.

Liked the article?
Help us be even more cool!