ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У РФ заарештували за напад на силовика пропагандиста Тринадцятого, який закликав убивати українських дітей

У Росії заарештували за підозрою в нападі на силовика пропагандиста і військового Єгора Гузенка (позивний Тринадцятий), який раніше закликав убивати українських дітей.

Як повідомляє “Медіазона”, суд у Новопавловську (РФ) заарештував автора телеграм-каналу “Тринадцятий” Гузенка в справі щодо застосування насильства стосовно представника влади (частина 1 статті 318 КК). 

У суді повідомили, що той раніше перебував у розшуку в справі про хуліганство. Його відправили на два місяці до СІЗО, повідомив телеграм-канал пропагандиста.

Гузенка затримали 5 жовтня в його рідному місті Новопавловську під час концерту на честь дня міста. Кілька поліцейських та чоловіків у цивільному повалили Гузенка обличчям на бруківку та утримували його на землі. 

Затриманий Єгор Гузенко. Фото – телеграм-канал “Тринадцятий”

Після затримання в телеграм-каналі “Тринадцятий” опублікували відео Гузенка  з відділку поліції, де той повідомляв, що під час затримання силовики його побили.

Точна причина затримання пропагандиста на концерті невідома. За версією російських ресурсів, приводом було те, що Z-блогер прийшов у масці, відмовився знімати її та “накинувся з кулаками” на поліцейського. Також були версії, що той “відмовився від медогляду”, та пов'язували затримання з перебуванням у розшуку з 2022 року.

Як пише видання, проти Єгора Гузенка у 2021 році порушили справу про хуліганство через те, що він вистрілив з аерозольного пістолета в чоловіка. Сам він пояснював це тим, що заступився за дівчину в Петербурзі. Його помістили під домашній арешт, але в березні 2022 року він порушив запобіжний захід і поїхав на війну в Україну як доброволець.

Як повідомляв ІМІ, 13 березня 2024 року російський пропагандист і військовий Єгор Гузенко (позивний Тринадцятий) закликав убивати українських дітей. 

Гузенко виклав у своєму телеграм-каналі відео, на якому школярі співають українську народну пісню “Батько наш – Бандера”. Прокоментував відео пропагандист так: “Запам'ятайте! Ворог не має ні віку, ні статі. Завтра з цих дітей виростуть нові бандерівці, та їх уже не вилікувати. Цей вірус лікується лише знищенням заражених. Вони вже не люди”.

Що відомо про Гузенка

Єгор Гузенко веде свій телеграм-канал “Тринадцятий”, на який підписані понад 200 тис. користувачів. Там він висвітлює російське вторгнення в Україну, регулярно публікує антиукраїнські пости, радіє смертям загиблих від російських обстрілів українців.

Гузенко може бути причетним до жорстокої страти українського військового, якому на відео відрізали голову. На це звернув увагу український журналіст Денис Казанський. Він опублікував скриншот посту Гузенка з фото окупанта, який тримає в руці людську голову. Ілюстрацію Гузенко підписав: “Відсилання до давньогрецьких міфів”.

11 березня 2024 року Гузенко інсценував свою загибель. Інформацію про нібито загибель поширили низка російських пропагандистських телеграм-каналів та виклали фото, на якому він нібито лежить убитим. Однак згодом той заявив про нібито “спецоперацію” для “виявлення агентів ГРУ України” в тилу окупантів.

За даними українських медіа, Гузенко родом зі Ставропілля, служив у військово-десантних військах РФ. У 2015 році вступив до лав терористів так званої “ДНР”, взявши собі позивний Тринадцятий. Також воював у Сирії. Пізніше фігурував у кількох бійках на території РФ, а 2021 року вистрілив з газового пістолета в обличчя перехожому в центрі Санкт-Петербурга.

Liked the article?
Help us be even more cool!