ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У РФ власників телеграм-каналів з аудиторією в понад 10 тис. зобов'язали реєструватися в Роскомнагляді

Фото – lebakcyber.net

У Росії Держдума ухвалила в другому та третьому читанні поправки, які зобов'язують власників каналів у месенджерах з кількістю підписників у понад 10 тисяч реєструватися в Роскомнагляді.

Такі поправки депутати ухвалили 30 липня, повідомляє російська служба ВВС. 

Йдеться про адміністраторів анонімних каналів у Telegram, YouTube та TikTok, які муситимуть надати Роскомнагляду відомості про себе.

Тим, хто таку інформацію відмовитися надати, загрожуватиме позбавлення реклами та донатів. 

Крім того, власники соцмереж мають блокувати на вимогу Роскомнагляду персональні сторінки тих блогерів, які збережуть анонімність.

З тих, хто погодиться розкрити інформацію про себе, Роскомнагляд сформує черговий реєстр. Власники соцмереж промаркують такі канали спеціальним чином.

Водночас “нереєстрові” анонімні блогери з 10 тисячами передплатників не мають права розміщувати інформацію про способи їхнього фінансування. А “реєстровим” блогерам буде заборонено розміщувати перепости інформації про “нереєстрових”.

Як пише медіа, деякі лояльні до різних владних структур телеграм-канали ініціативу розкритикували.

Раніше ІМІ писав, як російська пропаганда використовує телеграм-канали. Один з таких матеріалів “Від ейфорії до виправдань: російські телеграм-канали вигадують мету наступу на Харківщину” можна прочитати тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!