ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У РФ влада збирається знизити швидкість інтернету – журналіст Bellingcat

13.09.2021, 11:53
Фото – unsplash.com
Фото – unsplash.com

Журналіст розслідувального порталу Bellingcat Христо Грозєв стверджує, що влада РФ може істотно сповільнити швидкість іноземного сегмента інтернету. 

Про це він сказав на The Lennart Meri Conference 2021 у Таллінні з посиланням на джерела в спецслужбах, повідомляє DW.

“Ми отримали інформацію, що зараз підготовлено конкретний план зникнення інтернету в Росії шляхом системи акредитації всіх хостинг-провайдерів”, – сказав він. 

За інформацією журналіста, ті, кого акредитують, зобов'язані будуть надавати повну інформацію, включно з “SSL-сесіями (SSL – це криптографічний протокол для безпечнішого зв'язку. – Ред.), логінами, IP-адресами, ФСБ щодо кожного свого користувача”. 

“Не буде жодної взагалі анонімності”, – сказав Грозєв.

За його словами, у неакредитованих хостинг-провайдерів обмежать швидкість.

“Ті, які не будуть акредитовані, включно з YouTube, включно зі всіма всесвітніми, Twitter і так далі, – у них поступово протягом двох років буде обмежуватися швидкість”, – зазначив він та додав, що в результаті вона може через два роки бути знижена до 24 Кбіт на секунду. 

“Для тих, хто жив у 90-ті, це та швидкість, на якій ми тоді через телефон під'єднувалися до інтернету”, – сказав Грозєв. Це означає відімкнення інтернету для Росії”.

Реакції російської влади на це твердження журналіста поки не було.

Як повідомляв ІМІ, 3 вересня Роскомнагляд заблокував шість популярних у країні VPN-сервісів через нібито порушення російського законодавства. Зокрема, сервіси NordVPN, ExpressVPN, IPVanish, Hola, VPN Unlimited і Speedify.

Liked the article?
Help us be even more cool!