ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У РФ набрали чинності закони про покарання за "фейки" і неповагу до влади

19.03.2019, 12:06
Фото - kp.ua

Президент Росії Володимир Путін підписав 18 березня закони про заборону поширення фейкових новин і переслідування за явні образи представників влади в ЗМІ та інтернеті, які було ухвалено Держдумою і затверджено Радою федерації РФ. Документи опубліковано на офіційному порталі правової інформації РФ, повідомляє Укрінформ.

Перший закон, про заборону фейк-ньюс, передбачає штрафи для громадян від 30 тис. рублів (460 доларів) до 1,5 млн рублів (22,9 тис. доларів).

Інформація буде визнаватися такою, що має блокуватися, якщо її поширення становить “загрозу заподіяння шкоди життю чи здоров'ю громадян, порушення громадського порядку, створення перешкод роботі систем стратегічно важливої ​​інфраструктури”.

Другий закон, про “явну неповагу” до влади, передбачає штрафи від 30 до 100 тисяч рублів, повторне порушення загрожує арештом на строк до 15 діб або штрафом від 100 до 200 тисяч (третє і наступні правопорушення - від 200 до 300 тисяч).

Порушенням будуть вважатися матеріали, які “в непристойній формі” подають інформацію про суспільство, державу, державні символи (прапор, герб і гімн), Конституцію та органи державної влади (президент, парламент, уряд і суди). Роскомнагляд блокуватиме ці публікації в досудовому порядку за зверненням Генпрокуратури.

Як повідомляв ІМІ, 7 березня Держдума Росії ухвалила законопроекти про відповідальність за зневажливі висловлювання щодо органів влади, символів держави і суспільства, а також про покарання за поширення фейкових новин, передбачивши великі штрафи і в окремих випадках – адміністративний арешт.

Російські письменники і журналісти назвали ухвалені 7 березня Держдумою РФ закони про штрафи за фейкові новини і неповагу до влади “відкритою декларацією про встановлення в країні режиму прямої цензури”.

Liked the article?
Help us be even more cool!