ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Раді зареєстрований проект постанови про скасування законопроекту про наклеп

25.09.2012, 23:40
Народний депутат від Партії регіонів Віталій Журавський зареєстрував у парламенті проект постанови про скасування рішення Верховної Ради про прийняття в першому читанні проекту Закону України "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини".

Відповідний проект постанови зареєстрований у парламенті 25 вересня.

Сам Журавський заявив, що вирішив зняти це питання юридично, але не політично, повідомляється на сайті Партії регіонів.

«Зваживши всі обставини і виходячи з державних інтересів, я прийняв рішення відкликати свій законопроект. Я розумію, що напередодні виборів до Верховної Ради будь-яка ініціатива сприйматися як мінімум з побоюванням і недовірою», - заявив Журавський.

Він підкреслив, що сподівається на підтримку з боку парламенту цієї постанови. За словами депутата, він залишається на тих же політичних позиціях і вважає давно назрілою необхідність посилення відповідальності за наклеп.

«Я вирішив сьогодні зняти це питання юридично, але не політично. Я залишаюся на тих же політичних позиціях і переконаннях: в суспільстві давно назріла необхідність посилення відповідальності за посягання на честь і гідність кожної людини, а не тільки політика», - пояснив парламентарій.

Журавський нагадав, що днями відвідав засідання Міжвідомчої робочої групи «Відкрита розмова», де мав можливість обговорити свою ініціативу з представниками мас-медіа та журналістських організацій.

«Після виборів я маю намір організувати серію «круглих столів», в яких візьмуть участь журналісти, правозахисники та вчені. Після широкого обговорення та вироблення спільного бачення майбутнього законопроекту, я маю намір представити його на розгляд парламенту», - зазначив політик.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада 244 голосами прийняла за основу законопроект, який встановлює кримінальну відповідальність за наклеп. Наклеп пропонується карати штрафом в розмірі від 500 до 5000 неоподатковуваних мінімумів (від 8,5 тис. грн до 85 тис. грн), виправними роботами або арештом від 3 до 8 місяців.

Ухвалення цього законопроекту засудили уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська, Національна спілка журналістів України, опозиційні політичні сили,Незалежна медіа-профспілка України, рух «Стоп цензурі!», Організація з безпеки і співробітництва в Європі, «Репортери без кордонів», перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський, Міжнародна і Європейська федерації журналістів, Міжвідомча робоча група з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!