ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ОБСЄ стурбована відновленням відповідальності за наклеп

19.09.2012, 06:59
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович висловила стурбованість з приводу законодавчих кроків у напрямку відновлення кримінальної відповідальності за дифамацію в Україні. Про це йдеться в її заяві, поширеній 19 вересня.

«Я закликаю всіх членів парламенту відхилити запропоновані зміни, які становитимуть серйозну перешкоду для свободи ЗМІ в країні. Криміналізація висловлювань у сучасній демократії означає придушення дискусії та захист посадовців від критики, і може призвести тільки до самоцензури з боку ЗМІ», - заявила  Міятович.
«Я щиро сподіваюся, що ці зміни не будуть прийняті в другому читанні, так що ЗМІ в Україні зможуть продовжувати виконувати свою важливу роль інформування громадськості з питань, що становлять суспільний інтерес, не боячись пред'явлення кримінальних звинувачень», - сказала Міятович.
«Як я вказала в листі, направленому міністру закордонних справ Костянтину Грищенку 14 вересня, це справді нещасливий розвиток. У 2001 році Україна була однією з перших країн у регіоні ОБСЄ, що скасувала кримінальну відповідальність за наклеп. І завдяки цій важливій реформі Україна досягла репутації одного з найбільш ліберальних правових середовищ для медіа в регіоні», - додала представник ОБСЄ.
Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада 244 голосами прийняла за основу законопроект, який встановлює кримінальну відповідальність за наклеп. Наклеп пропонується карати штрафом в розмірі від 500 до 5000 неоподатковуваних мінімумів (від 8,5 тис. грн до 85 тис. грн), виправними роботами або арештом від 3 до 8 місяців.
«Телекритика»

 
Liked the article?
Help us be even more cool!