ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Раді закликають СБУ і контррозвідку відстежувати шляхи і джерела фінансування проросійських ЗМІ

03.09.2018, 13:59
Фото - answiki.org.ua

Українські спецслужби мають відстежувати джерела і шляхи фінансування проросійських медіа в Україні. Про це заявив голова фракції “Народний фронт” Максим Бурбак 3 вересня на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“СБУ і наша контррозвідка мають чітко відстежувати шляхи і джерела фінансування пропутінських медіа, які неприкрито почали працювати на план капітуляції України перед Росією”, – сказав Бурбак.

Він зазначив, що придбання телеканалів і встановлення контролю над ними проросійськими політиками свідчить про підготування реваншу проросійських сил в Україні.

“Діяльність ворожої п'ятої колони в Україні. Віктор Медведчук, Андрій Портнов. Чи давно ви чули ці прізвища? Кум Путіна Медведчук роздає інтерв'ю і разом із головним юристом Януковича (екс-президента України Віктора Януковича – ред.) Портновим купує і контролює телеканали”, – сказав Бурбак.

Він також зазначив, що Медведчук – єдиний, хто безпосередньо літає з України до Росії, тоді як авіасполучення між країнами закрите.

У свою чергу керівник фракції “Блок Петра Порошенка” Артур Герасимов заявив про необхідність посилити захист інформаційного простору в Україні.

“Ми ще раз звернули увагу (у заяві фракції – ред.) на те, що динаміка антиукраїнських настроїв на цьому телеканалі (NewsOne – ред.) останнім часом набуває дедалі більших розмірів і дедалі частіше цей телеканал ретранслює темники Кремля, часто використовуючи для цього представників п'ятої колони”, – сказав Герасимов.

Він наголосив, що “український інформаційний простір має бути захищений від телеканалів утікачів”, які “передали ці телеканали в управління В. Путіну”.

Як повідомляв ІМІ, 30 серпня Володимир Мураєв передав юристу Андрію Портнову 100% акцій телеканалу NewsOne терміном на три роки.

У липні 2018 року телеканал NewsOne змінив структуру власності. Замість народного депутата Євгена Мураєва власником ТОВ “Новини 24 години” (юридична особа каналу) стало швейцарське акціонерне товариство MW Investment AG, а кінцевим бенефіціарним власником у реєстрі зазначений Володимир Мураєв – батько Євгена Мураєва.

Liked the article?
Help us be even more cool!