ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Раді є 240 голосів за заборону московського патріархату – депутатка

Фото – Суспільне
Фото – Суспільне

У Верховній Раді є 240 голосів для підтримки законопроєкту про заборону московського патріархату.

Про це в Івано-Франківську під час форуму Via Carpatia повідомила народна депутатка України Оксана Савчук, передає Укрінформ.

"Уже є 240 голосів... Я спілкувалася зі спікером (Верховної Ради. – Ред.) відразу після того, коли зареєструвала законопроєкт про заборону діяльності московського патріархату в Україні й сказала йому: якщо він проведе це рішення, то він увійде в історію. Він сказав, що це неможливо, бо немає голосів. Минув рівно рік, ситуація змінилась, і спікер готовий підписатися під тими підписами", – зазначила Савчук.

Наявність у Верховній Раді України голосів для підтримки законопроєкту про заборону московського патріархату підтвердив також народний депутат України, голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради України Микита Потураєв.

"Я сподіваюсь, що фракція "Слуга народу" дасть за урядовий законопроєкт (про заборону московського патріархату. – Ред.) 170 голосів, мої колеги кажуть, що може бути більше. В залі нам треба 226 голосів, а краще 235–240 голосів... Думаю, ми проголосуємо урядовий законопроєкт і покращимо його до другого читання", – зазначив Потураєв.

Він зауважив, що у ВР України зареєстровано два законопроєкти, які розв'язують цю проблему. Втім, зауважив він, законопроєкт, автором якого є Микола Княжицький, є жорсткішим.

Також Потураєв додав, що досі у ВР не проголосували такий законопроєкт через те, що в парламенті є люди, які перебувають під впливом московського патріархату.

Як повідомляв ІМІ, керівництво Служби безпеки України було ініціатором законопроєкту щодо розширення списку підстав для заборони релігійних організацій і забезпечення юридичної бази для заборони УПЦ Московського патріархату.

Liked the article?
Help us be even more cool!