ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Полтаві охоронці не пускали журналістів до міськради, де проходять обшуки СБУ

02.09.2021, 14:49
Фото – скріншот з відео Миколи Лисогора
Фото – скріншот з відео Миколи Лисогора

Охоронці Полтавської міської ради не пускали журналістів інтернет-видань "Полтавщина", "Зміст" та каналів PTV, "Суспільне.Полтава" до приміщення міськради, де на другому поверсі сьогодні проходять обшуки Служби безпеки України.

Про це представниці ІМІ в Полтавській області повідомив журналіст "Полтавщини" Микола Лисогор, якого не пускали.

За словами журналіста, охоронець на вході на вимогу охоронця міського голови Полтави Олександра Мамая відмовився їх пропускати на другий поверх, пояснюючи це забороною охорони міської ради. Журналістам пропонували вирішувати все через пресслужбу.

Проте, додав Лисогор, після суперечки всіх пропустили. Зараз журналісти перебувають у коридорах міської ради.

Представник пресслужби Нацполіції в Полтавській області Роман Грішин повідомив представниці ІМІ, що на час обшуків заборонено пускати на місце журналістів. Він додав, що Микола Лисогор за фактом недопуску не викликав на місце події поліцію.

Як повідомляє "Полтавщина", правоохоронці затримали низку посадовців виконкому, зокрема слідчі дії відбуваються в кабінеті головного архітектора Полтави Миколи Шевельова.

Юрист ІМІ Алі Сафаров зазначає, що обмежувати допуск на місце слідчих дій через таємницю слідства можуть лише уповноважені на те особи, охоронець міської ради не може цього робити.

"Таємниця слідства дійсно є одним із законних випадків обмеження інформації, у тому числі обмеження допуску на місце проведення слідчих дій, зокрема обшуків. Однак варто пам’ятати, що застосовувати такі обмеження мають право лише уповноважені на те особи. Наприклад, власне слідчий СБУ, який проводить обшук. Щодо охоронців або інших осіб діють загальні норми чинного законодавства, зокрема стаття 25 Закону України "Про інформацію", яка гарантує безперешкодний доступ журналістів до приміщень суб’єктів владних повноважень, а також право перебування на місцях аварій, катастроф, масових заворушень тощо", – зазначив юрист ІМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!