ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Польщі заарештували підозрюваного у вбивстві нідерландського журналіста

27.09.2022, 11:02
Пітер де Вріс. Фото – DW
Пітер де Вріс. Фото – DW

У Польщі заарештували 30-річного чоловіка, підозрюваного в причетності до вбивства відомого нідерландського журналіста Пітера де Вріса у липні 2021 року.

Про це повідомляє АР з посиланням на нідерландську прокуратуру.

Прокуратура повідомила, що поляка затримали за підозрою в сприянні в підготовці нападу і що він, як вважають, мешкав у нідерландському місті Роттердам під час стрілянини.

Його особу не розголошують відповідно до правил конфіденційності. Нідерланди вимагали його передання своїм правоохоронцям.

Двох чоловіків заарештували поблизу Гааги незабаром після того, як Де Фріса застрелили, і зараз їх судять за його вбивство. Прокуратура вимагала для обох довічного ув'язнення. Один з них – громадянин Польщі Каміль Е., який, імовірно, втік.

Іншого громадянина Польщі затримали в липні за підозрою в інструктуванні двох чоловіків, які вчинили напад. Того ж дня в Іспанії та на Кюрасао заарештували ще двох підозрюваних.

Як повідомляв ІМІ, 6 липня 2021 року в центрі Амстердама розстріляли нідерландського журналіста Пітера де Вріса, який писав про злочинний світ. Він отримав важкі вогнепальні поранення, зокрема в голову, і помер через дев'ять днів від отриманих травм у віці 64 років.

У жовтні того ж року в Амстердамському районному суді розпочалося слухання щодо двох обвинувачених у вбивстві Пітера де Вріса. Поліція арештувала 21-річного голландця Делано Дж. та 35-річного поляка Каміля І., водія, що нібито допоміг йому залишити місце вбивства. Їх затримали через декілька годин після того, як Вріса застрелили. 

Раніше поліція надавала Пітеру де Врісу охорону, оскільки йому погрожували через участь у справах проти відомих нідерландських злочинців. Він не тільки розповідав про них у своїх публікаціях, а й виступав радником важливих свідків у суді.

Де Вріс – один з найвідоміших журналістів у Нідерландах, він часто брав участь у телепрограмах і ставав автором гучних розслідувань. Зокрема, писав про викрадення 1983 року Фредді Гайнекена, тогочасного очільника пивного концерну Heineken. У 2013 році одного з учасників цього викрадення Віллема Голлеедера засудили за те, що він погрожував Врісу.

Крім того, де Вріс був радником важливого свідка в справі ймовірного наркобарона Рідуана Тагі. Зараз Тагі перебуває під судом за звинуваченням у вбивстві й контрабанді наркотиків.

Liked the article?
Help us be even more cool!