ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Польщі попередили про посилення роспропаганди напередодні виборів

11.01.2023, 10:01
Фото – inpoland.net.pl
Фото – inpoland.net.pl

2023 виборчий рік може бути для Польщі ще важчим з погляду пропагандистської діяльності з боку Росії, вважає урядовий уповноважений з питань безпеки інформаційного простору Польщі Станіслав Жарин.

Про це він сказав в інтерв’ю агентству PAP, передає "Європейська правда".

"Зважаючи на те, з чим ми зіткнулись у 2022 році, слід очікувати подальшого зростання загроз як у кіберпросторі, тобто тих, що суворо пов’язані з діяльністю кіберзлочинців, так і тих, які ми ідентифікуємо як інформаційні події, тобто російська дезінформаційна діяльність і пропагандистська діяльність Росії та Білорусі", – сказав Жарин.

"Ще один шматочок пазла, який потрібно взяти до уваги – це питання виборів, які заплановано на 2023 рік . Досвід наших союзників і політичних друзів такий, що саме період різних виборчих кампаній активізує російську сторону, яка хоче за допомогою пропаганди чи дезінформації вплинути на результати виборів", – додав він.

Жарин зазначив, що в цій сфері слід враховувати, що така діяльність буде. 

"Звісно, ​​не йдеться про те, що російська сторона активізується лише під час організації виборів чи в самий день голосування. Це заходи, які проводяться протягом певного часу.  Це події, підґрунтя для яких готували місяцями. Тому я вважаю, що вже в перші місяці 2023 року ми спостерігатимемо зростання різної діяльності, пов’язаної з ворожим пропагандистським впливом", – підкреслив він.

Як повідомляв ІМІ, Польща заборонила в’їзд на територію країни громадянину Росії Віктору Безеці, який працює на прокремлівські медіа RT та Sputnik і "є частиною інформаційної боротьби Кремля проти Польщі та країн ЄС".

Liked the article?
Help us be even more cool!