ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Польща оголосила російського пропагандиста з RT та Sputnik нон ґрата

10.01.2023, 11:32
Фото - polskieradio.pI
Фото - polskieradio.pI

Польща заборонила в’їзд на територію країни громадянину Росії Віктору Безеці, який працює на прокремлівські медіа RT та Sputnik і "є частиною інформаційної боротьби Кремля проти Польщі та країн ЄС".

Віктора Безеку в понеділок вніс до переліку небажаних осіб Департамент національної безпеки Польщі, пише "Детектор медіа" із посиланням на PAP.

У польському уряді пояснили, що Безека протягом багатьох років був причетний до поширення російської пропаганди, спрямованої проти інтересів Польщі та іміджу Польщі на міжнародній арені.

В уряді повідомили, що Безека професійно пов'язаний з телеканалом Russia Today та польськомовним інформаційним агентством Sputnik.

"Ці "медіа" є типовими дезінформаційними структурами, які є тилом Кремля, підтримують його зовнішню політику та поширюють неправдиву картину дійсності серед громадян інших країн", – наголошують у департаменті нацбезпеки.

Російські пропагандистські ЗМІ, коментуючи рішення уряду Польщі, назвали Безеку "безпідставно звинуваченим журналістом", а його внесення до переліку небажаних осіб – черговим прикладом "переслідування російських журналістів".

PAP нагадує, що це не перший випадок, коли польська влада забороняє в'їзд до країни росіянам, які працюють у Польщі під прикриттям журналістів.

До прикладу, у березні 2021 року на вимогу департаменту нацбезпеки до 2025 року продовжили заборону на в'їзд до Польщі та країн Шенгенської зони Леоніду Свиридову, "причетному до поширення кремлівської пропаганди".

У вересні 2022 року Польща за погодженням з країнами Балтії посилила правила в'їзду на свою територію громадян Росії. Ухвалені рішення обмежують інші, окрім абсолютно необхідних, поїздки громадян РФ до Польщі.

"Російські журналісти, які працюють у Польщі, є групою, яка використовується для агресивної інформаційної діяльності Кремля проти Польщі, країн НАТО та Заходу. Польща незмінно залишається одним з головних об'єктів цієї діяльності", – підкреслюють в уряді країни.

Як повідомляв ІМІ, Служба державної безпеки Латвії затримала, а ризький суд заарештував шеф-редактора російського пропагандистського порталу "Sputnik Литва" Марата Касема.

Liked the article?
Help us be even more cool!