ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Польщі назвали брехнею пропаганду РФ про "польських найманців" в Україні

03.01.2023, 11:00
Фото – InfoResist / 24 канал
Фото – InfoResist / 24 канал

Російська пропаганда поширює брехливий наратив про нібито участь військових частин польської армії у війні на боці України й "величезні втрати" серед поляків.

Про це написав у Twitter уповноважений уряду Польщі з питань безпеки інформаційного простору країни Станіслав Жарин, повідомляє Укрінформ.

"Ця тема є постійним елементом пропагандистської діяльності, скерованої до російської громадської думки, що ведеться в інформаційній сфері Росії", – зазначив Жарин.

Він додав, що цього разу кремлівський політолог Олексій Подберьозкін зачепив "проблеми" масових втрат серед польських добровольців. Зокрема, він запропонував "відправити тіла поляків із фронту в Україні до посольства Польщі в Москві" або створити спеціальне кладовище для поляків на окупованій росією території України.

Жарин підкреслив, що російський пропагандист поширює брехню про те, що в бойових діях на боці України "беруть участь цілі військові частини з Польщі, одягнені в українську форму, а не окремі добровольці".

Посадовець наголосив, що поширення російськими "експертами" брехливого наративу про підрозділи польських військовослужбовців, які воюють в Україні, вписується в намагання кремля представити Польщу як "воєнного підбурювача, який бере участь у затягуванні конфлікту".

Як повідомляв ІМІ, раніше уповноважений польського уряду з питань безпеки інформаційного простору Станіслав Жарин спростував заяви державних органів Республіки Білорусь про українських біженців, які намагаються потрапити з Польщі до Білорусі.

Liked the article?
Help us be even more cool!