ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Пакистані вбили журналіста, який повідомляв про погрози

18.02.2020, 14:30
Фото – cpj.org
Фото – cpj.org

У Пакистані поблизу міста Меграбпур (провінція Сінд) 16 лютого знайшли задушеним у канаві журналіста Азіза Мемона. Про це повідомляється на сайті правозахисної організації “Комітет захисту журналістів” (CPJ).  

Мемон працював на приватному телеканалі KTN News та в редакції щоденного часопису Daily Kawish. 

За місяць до загибелі Мемон зняв відео, у якому розповів про погрози з боку представників опозиційної Пакистанської народної партії (ПНП) та місцевої поліції. Погрози він пов’язував зі своїми репортажами.

Останнім часом журналіст робив матеріали про проплачений у 2019 році “марш потягів”, у якому голова ПНП Білаваль Бхутто Зардарі зупинявся на всіх залізничних станціях та виступав там із промовами.

Комітет захисту журналістів закликає владу Пакистану вжити негайних заходів та провести ретельне розслідування справи. 

“Трагічне вбивство Азіза Мемона заслуговує на негайне правосуддя, таке, яке пакистанська влада неодноразово не спромоглася надати журналістам. Враховуючи попередні заяви журналіста про погрози з боку місцевих посадовців, украй важливо, аби розслідування не зазнало політичного втручання”, – сказав координатор програм CPJ в Азії Стівен Батлер.

Голова партії ПНП Бхутто Зардарі також виступив із заявою, у якій засудив убивство та закликав провести оперативне та неупереджене розслідування. Проте керівництво партії залишило поки що без відповіді електронний лист Комітету захисту журналістів із проханням прокоментувати звинувачення в погрозах журналістові.

Як нагадує Комітет захисту журналістів, упродовж декількох місяців минулого року журналісти в провінції Сінд протестували проти зловживань з боку поліції.

Liked the article?
Help us be even more cool!