ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Новій Каледонії заявили про масштабну кібератаку з російських IP-адрес

Тихоокеанська французька територія Нова Каледонія, де вже понад тиждень тривають заворушення, зазнала потужної кібератаки, до якої, ймовірно, причетна Росія. 

Про це заявив на брифінгу представник місцевого уряду Крістофер Жіре, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на BFMTV.

За його словами, 21 травня сталася “кібератака небаченої потужності”. Її вдалося зупинити швидше, ніж вона завдала серйозних збитків. Це сталося невдовзі після заяви президента Франції Еммануеля Макрона про те, що він вилітає до регіону.

“Провайдер доступу до інтернету зазнав зовнішньої атаки на одну IP-адресу з метою перенаситити мережу”, – заявив Крістофер Жіре.

Він розповів, що це мало вигляд мільйонів електронних листів, які одночасно надсилали на одну адресу електронної пошти з метою “покласти” мережу. Більшість залучених для атаки IP-адрес ідентифікували як російські, додав він.   

Жіре зазначив, що це, ймовірно, умисна провокація у зв’язку з приїздом Макрона. 

Як повідомляв ІМІ, Комітет із закордонних справ, оборони та безпеки Сенату Чехії заявив, що російський вплив і кампанії з дезінформації в ЄС становлять значну загрозу чесності виборів до Європейського парламенту. У висновку комітету йдеться, що російське втручання не тільки ставить під загрозу вільне ухвалення рішень, але й є неприйнятним порушенням прав громадян ЄС.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!