ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Ніжині через борг вимкнули комунальний телеканал

05.06.2020, 16:30
Фото – фейсбук "Ніжинського телебачення"
Фото – фейсбук "Ніжинського телебачення"

Чернігівська філія Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (КРРТ) припинила мовлення комунального каналу “Ніжинське телебачення” через борги перед концерном за квітень і травень.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на директора чернігівської філії КРРТ Сергія Ковальова.

Загальна сума боргу становить 11 тисяч гривень. За словами завідувача відділу новин ДКП ТРК “Ніжинське телебачення” Сергія Ковальова, борг виник через нестачу грошей в міському бюджеті.

“Бюджет міста не виконано так, як це повинно бути. Він виконаний усього на 3,5%. Тому додаткові кошти не виділялися, а тільки був розподіл. Ми не потрапили в цей перелік”, – сказав Сергій Ковальов.

Також він сказав, що підприємство має й інші значні борги перед установами, які “тягнуться” з 2012 року. Але на відімкнення вплинув саме борг перед концерном.

До вимкнення “Ніжинське телебачення” мовило 4 години 10 хвилин на добу в аналозі. Цифрової ліцензії не мало й залишалося єдиним телеканалом області, який виходив в аналозі.

“Мене, як представника Національної ради, не влаштовує, що в Ніжині немає мовника. І я і далі слідкуватиму за ситуацією, при тому що ліцензія є”, – сказала представниця Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в Чернігівській області Ірина Сенченко.

Як зазначив завідувач відділу новин “Ніжинського телебачення” Сергій Ковальов, питання погашення боргів і відновлення мовлення вирішуватиметься наступного тижня.

“Заступник міського голови спілкувався з директором чернігівської філії. Вони обговорювали це питання. На наступний тиждень запланована комісія. І за 10 днів має відбутися сесія”, – сказав він.

Суспільне намагалося отримати коментар від Ніжинської міської ради. Речниця Катерина Симоненко сказала, що коментарів поки що не даватимуть.

Liked the article?
Help us be even more cool!