ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Німеччині звільнили керівника відомства з інформбезпеки через підозру у зв’язках з РФ

19.10.2022, 17:42
Фото – AP
Фото – AP

У Німеччині через підозри у зв’язках з російськими спецслужбами звільнили Арне Шенбома, керівника Федерального відомства з інформаційної безпеки (BSI), яке опікується питаннями кібербезпеки.

Про це повідомив 19 жовтня речник міністерства внутрішніх справ ФРН Максімілліан Калль на брифінгу, передає Укрінформ.

“Президента Федерального відомства з інформаційної безпеки (BSI) Арне Шенбома звільнено напередодні”, – сказав речник.

Він зауважив, що підставою для звільнення стали “обвинувачення, які широко дискутуються в публічному просторі, що призвело до підриву довіри громадськості до нейтральності та неупередженості очільника відомства, яке є найважливішим німецьким органом з кібербезпеки”.

Раніше в німецьких ЗМІ з'явилась інформація про нібито близькість Шенбома до лобістської групи Cyber ​​​​Security Council Germany, яку вважають наближеною до деяких осіб у російських спецслужбах.

Рішення про призначення нового очільника BSI буде ухвалене найближчим часом.

У МВС порушили дисциплінарне провадження: Шенбом заявив журналістам, що сам попросив його розпочати. Звинувачення на свою адресу він відкидає.

Як повідомляв ІМІ, міністерство внутрішніх справ Німеччини почало розслідування щодо керівника національного агентства з кібербезпеки після після розголосу в пресі інформації про те, що Шенбом має зв’язки з російськими спецслужбами.

За даними німеьких ЗМІ, Арне Шенбом 10 років тому став співзасновником групи з кібербезпеки, яка об’єднує експертів з державних установ і приватного сектору. Одним з учасників групи є компанія, заснована колишнім агентом російської розвідки.

Liked the article?
Help us be even more cool!