ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Керівника відділу кібербезпеки Німеччини підозрюють у зв'язках з РФ

11.10.2022, 11:27
Міністерство внутрішніх справ Німеччини почало розслідування щодо керівника національного агентства з кібербезпекипісля після розголосу в пресі.

Нині він під пильною увагою через повідомлення про зв’язки з російською розвідкою, заявили чиновники в понеділок, пише "Детектор медіа" з посиланням на АР.

Арне Шенбом, який очолює агентство, десять років тому став співзасновником групи з кібербезпеки, яка об’єднує експертів з державних установ і приватного сектору.

Німецькі ЗМІ повідомили, що одним із її учасників є компанія, заснована колишнім агентом російської розвідки.

"Міністерство внутрішніх справ серйозно ставиться до цих повідомлень і проводить комплексне розслідування", - йдеться в заяві міністерства.

У Німеччині зростає стурбованість тим, що критична інфраструктура країни може стати мішенню Росії через підтримку Берліном України. У суботу очевидний акт саботажу змусив німецьку залізничну компанію Deutsche Bahn зупинити рух пасажирських і вантажних поїздів на північному заході країни майже на три години. Після майже тригодинної зупинки через "збій цифрової системи радіо потягу" Deutsche Bahn заявив, що проблему вирішено, але все ще можна очікувати деяких збоїв.

Liked the article?
Help us be even more cool!