ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Німеччині заявили про посилення дезінформаційної кампанії з боку РФ

Росія після початку повномасштабного вторгнення в Україну посилила кампанії з дезінформації, зокрема в Німеччині, стверджує Федеральне відомство з охорони конституції (BfV), пише DW.

Дії Москви в інформаційному просторі за останні півтора року суттєво змінилися, заявив експерт у галузі контррозвідки BfV Бодо Беккер (Bodo Becker).

"Загалом ці дії стали значно конфронтаційнішими та агресивнішими", – зазначив Беккер на науковій конференції під назвою "Формування думок 2.0: стратегії в боротьбі за суверенну інтерпретацію в цифрову епоху", організованої його відомством.

За його словами, російська влада адаптувала зміст і тональність своїх кампаній дезінформації до військових дій проти України, що проводяться ними, а також до громадських дебатів у Німеччині та в усьому світі. Водночас спотворене подання інформації та поширення Росією неправдивих відомостей спрямовані на легітимізацію президента РФ Володимира Путіна та утримання його при владі, зазначив Беккер.

Він наголосив, що через дезінформацію російський держапарат намагається вплинути на громадську думку в інших країнах. Зокрема, у Німеччині РФ прагне підірвати довіру населення до політиків, державних органів та вільних ЗМІ, а також дискредитувати та послабити союзницькі відносини країни та спільність цінностей у Євросоюзі та НАТО. За його словами, з цією метою російська пропаганда постійно порушує поточні спірні теми в Німеччині та перетворює їх на власний інструмент, використовуючи низку можливостей для прямого та непрямого поширення дезінформації.

Зокрема, аналітик BfV вказав на офіційні заяви Путіна та його "рупорів" в уряді та парламенті, державні ЗМІ, пов'язані з російськими спецслужбами інформаційні портали та соцмережі.

"Численні дрібні уколи пропаганди через ці різноманітні канали зазвичай радше незначні й здебільшого несуттєві для державної безпеки. зазначив він. Але в сукупності ця дезінформація може бути дієвою".

Зрештою її авторам, можливо, вдасться "сформувати атмосферу скептицизму, неприйняття та недовіри", резюмує він.

Як повідомляв ІМІ, у червні 2023 року соціальних мережах поширився відеоролик німецькою, нібито знятий як реклама правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини". Його сюжет стверджує, що постійна підтримка Німеччиною України обкрадає жителів країни. Журналіст Радіо Свобода Марк Крутов встановив особи акторів, які знялися в ролику. Роль чоловіка грає російський актор Валентин Воробйов, дружини – москвичка Юлія Конюхова. Провідницю "людей у формі" зіграла російська актриса Юлія Мандрико. Ще один із "солдатів" – Ігор Алексєєв. 

Liked the article?
Help us be even more cool!