ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Хайль Зеленський!": пропаганду нібито німецької партії зняли в РФ

У соціальних мережах поширюється відеоролик німецькою, нібито знятий як реклама правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини". Його сюжет стверджує, що постійна підтримка Німеччиною України обкрадає жителів країни.

Журналіст Радіо Свобода встановив особи акторів, які знялися в ролику, – всі вони живуть у Росії, повідомляє російська служба Радіо Свобода.

На відео до німецької сім'ї – чоловік, дружина та дитина – приходять люди у формі та виносять із квартири все цінне, зокрема виривають сережки з вух у матері та забирають іграшку в дитини. Потім вішають на стіну портрет Президента України Володимира Зеленського та йдуть зі словами: "Хайль Зеленський!" У титрах ідеться, що Німеччина вже витратила на допомогу Україні понад 22 мільярди євро. Титри завершуються фразою: "Якщо ваша країна в НАТО, будьте готові до НАТО у своєму домі".

Водночас сама партія "Альтернатива для Німеччини" в ролику не згадується.

Ролик широко розійшовся в російських прокремлівських блогах. Зокрема, його перепостив член Громадської палати при президенті Росії Армен Гаспарян.

Журналіст Радіо Свобода Марк Крутов встановив особи акторів, які знялися в ролику. Роль чоловіка грає російський актор Валентин Воробйов, дружини – москвичка Юлія Конюхова. Провідницю "людей у формі" зіграла російська актриса Юлія Мандрико. Ще один із "солдатів" – Ігор Алексєєв. Імовірно, ролик був знятий у Росії.

У німецькій пресі про цей ролик згадок немає, на сайті партії "Альтернатива для Німеччини" – теж.

Liked the article?
Help us be even more cool!