ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Німеччині закликали Apple та Google видалити Telegram з бази застосунків

20.01.2022, 12:49

Міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Файзер закликала компанії Apple та Google видалити месенджер Telegram зі своєї бази застосунків через його роль у поширенні екстремістських закликів.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Tagesspiegel.

Файзер після зустрічі із земельними главами МВС у Берліні заявила, що доки компанії пропонують Telegram серед інших застосунків, вони сприяють поширенню конспірологічних теорій та мови ненависті, а поширення закликів до вбивства взагалі не можна допускати.

Глава МВС федеральної землі Нижня Саксонія Боріс Пісторіус теж заявив, що компаніям-гігантам варто діяти згідно зі своєю політикою відповідності правилам, а Telegram зараз допомагає масштабно поширювати свої погляди тим, хто зневажає державні інституції, правим екстремістам і так званим рейхсбюргерам. 

Telegram у Німеччині дедалі більше критикують за те, що там цілком вільно поширюють матеріали з мовою ненависті й цей месенджер активно використовують коронаскептики, антивакцинатори, прихильники теорії змов і неонацистських поглядів. 

Особливого розголосу набуло відео з військовослужбовцем Бундесверу, який виступає категорично проти вакцинації і заявляє, що політиків за це "розірвуть на шматки й розкидають у полях". В одному з Telegram-каналів закликали до вбивства прем’єра Саксонії Міхаеля Кречмера і прем’єрки землі Мекленбург-Передня Померанія Мануели Шлезвіг. 

У Telegram не відреагували на офіційні скарги Німеччини щодо таких каналів. 

У Німеччині хочуть спробувати вплинути на компанію за посередництва країн, де розміщуються сервери Telegram.

Як повідомляв ІМІ, на початку січня міністерка внутрішніх справ Ненсі Файзер Німеччина заявила, що в країні можуть заблокувати Telegram, якщо месенджер продовжить порушувати закони країни в частині швидкого видалення незаконного контенту після подання скарги.

Liked the article?
Help us be even more cool!