ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Німеччині створили робочу групу з розслідування щодо Telegram

27.01.2022, 16:21
Фото – egemen.kz
Фото – egemen.kz

Федеральне управління кримінальної поліції Німеччини (BKA) повідомило 26 січня про створення робочої групи для розслідування повідомлень у Telegram, які містять погрози смертю або розпалюють ненависть, повідомляє DW.

Причина – поширення теорій змов та мобілізація противників вакцинації. Месенджер не видаляє нелегального контенту і не співпрацює з поліцією.

Раніше міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер (Nancy Faeser) припустила, що, якщо Telegram не допомагатиме долати випадки незаконної поведінки, уряд може повністю заборонити месенджер. 

Чат-групи в Telegram, які можуть охоплювати до 200 тисяч учасників, деякі противники вакцинації проти коронавірусу використовували, щоб поширювати неправдиву інформацію та заохочувати до насильства щодо політиків. Наприклад, у грудні 2021-го месенджер був використаний для мобілізації групи скептиків стосовно коронавірусу, які прийшли із запаленими смолоскипами до будинку профільної міністерки землі Саксонія Петри Кеппін.

У 2017 році в Німеччині ухвалили закон, який вимагає від соцмереж видаляти нелегальний контент і повідомляти про це в поліцію, але, за словами Сімоне Рафаель, менеджерки Фонду Амадеу Антоніо, Telegram не співпрацює з органами юстиції чи безпеки.

Одним з варіантів для уряду може бути вимога від Google або Apple видалити Telegram зі своїх магазинів застосунків. Однак це не вплине на користувачів, які вже завантажили програму.

Telegram створили 2013 року росіяни Микола та Павло Дурови. Зараз штаб-квартира компанії розташована в Дубаї. Месенджер уже заборонено або жорстко регулюється в Китаї, Індії та Росії.

Як повідомляв ІМІ, на початку січня міністерка внутрішніх справ Ненсі Фезер Німеччина заявила, що в країні можуть заблокувати Telegram, якщо месенджер продовжить порушувати закони країни в частині швидкого видалення незаконного контенту після подання скарги.

Також Ненсі Фезер закликала компанії Apple та Google видалити месенджер Telegram зі своєї бази застосунків через його роль у поширенні екстремістських закликів.

Liked the article?
Help us be even more cool!