ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Німеччині під час демонстрації поліцейські напали на журналістів

29.06.2021, 15:33
Фото: germany.in-24.com
Фото: germany.in-24.com

У суботу під час акції протесту в Дюссельдорфі співробітники поліції напали на журналістів німецької новинної агенції DPA. Про це повідомляє ZMINA з посиланням на DPA.

Протести в Дюссельдорфі проти законопроєкту щодо масових зборів у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія організувала група лівих організацій, до них приєдналися місцеві футбольні фани та вболівальники з Кельна. Загалом в акції взяли участь близько 6 тисяч осіб.

Незадоволення громадськості спричинив законопроєкт, яким пропонується заборонити учасникам мітингів бути в уніформі або однотипному одязі.

Журналісти агенції DPA були присутні на акції. Фотограф агенції повідомив про напад поліцейських і зазначив, що вони декілька разів завдали йому ударів кийком та застосували силу щонайменше ще до одного колеги.

Речниця поліції Дюссельдорфа спочатку сказала, що в поліції були причини для застосування сили, оскільки під час акції використовували піротехнічні засоби. Однак пізніше повідомила про плани почати розгляд справи щодо офіцера поліції.

DPA засудила жорстокий напад на свого співробітника та інших журналістів. Головний редактор Свен Гесманн назвав інцидент “неприпустимим нападом на свободу преси”. Він також вимагав повного роз’яснення подій у листі до міністра внутрішніх справ Північного Рейну-Вестфалії Герберта Реуля.

Нагадаємо, в Україні станом на 31 березня поточного року з урахуванням залишків минулих років, Нацполіція розслідує 174 кримінальні провадження щодо правопорушень проти журналістів, 48 з них розпочато у 2021-му.

Liked the article?
Help us be even more cool!