ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Нацраді пояснили, як суб’єктам у сфері медіа отримати реєстрацію

26.05.2023, 11:17

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення підготувала для суб’єктів у сфері медіа покрокову інструкцію про те, як пройти процес реєстрації. Вона містить загальну частину – виписує однакову для всіх процедуру.

Також для кожного суб’єкта у сфері медіа окремо надано інформацію щодо документів, які необхідно подати, йдеться на сайті Нацради.

Порядок реєстрації медіа визначений статтею 63 Закону України "Про медіа" і Порядком подання до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення заяв щодо реєстрації суб’єктів у сфері медіа, який затверджений рішенням Національної ради від 18.05.2023 № 352.

Форми заяв, які необхідно заповнити суб’єктам у сфері медіа, можна завантажити за посиланням.

Фото - Нацрада
Фото Нацрада
Фото - Нацрада
Фото Нацрада

 

Фото Нацрада
Фото Нацрада
Фото Нацрада
Фото Нацрада

Як повідомляв ІМІ, 3 травня 2023 року низка медійних громадських організацій та медіагруп заявила про загрозу для медіареформи та євроінтеграційному шляху України через зупинення деяких норм Закону “Про медіа”. 

Закон “Про медіа” набрав чинності 31 березня. Законопроєкт суттєво розширює повноваження Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Зокрема, регулятор реєструватиме онлайн-видання та друковані медіа.

Також новий закон запроваджує на українському медійному ринку новий тип відносин між медіа та державними органами – співрегулювання. Метою співрегулювання є забезпечення участі суб’єктів у сфері медіа в розробленні й визначенні вимог до змісту інформації та недопущення цензури й зловживання свободою слова.

Liked the article?
Help us be even more cool!