ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Наступного року уряд планує збільшити фінансування телемарафону – нардеп

01.11.2022, 16:13
Фото – Главком
Фото – Главком
Кабінет Міністрів України схвалив проєкт державного бюджету на 2023 рік до другого читання, збільшивши видатки на пенсії, телемарафон і кредити для переселенців, повідомив заступник голови Податкового комітету, народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк.

Він зазначив, що жодному відомству чи установі бюджет не скорочували. Найбільше до другого читання виросли бюджети:

– Міністерства розвитку громад та територій (+2 млрд грн на Держфонд регіонального розвитку);

– Міністерства культури та інформаційної політики (+1,6 млрд, більшість із яких піде на збільшення фінансування телемарафону);

– Верховного Суду (+245,4 млн);

– "Укравтодору" (+6,7 млрд);

– Міністерства соціальної політики (+38,9 млрд на Пенсійний фонд).

Крім того, на наступний рік виділили 35,5 млрд грн на Фонд ліквідації наслідків збройної агресії.

Загалом видатки в бюджеті на 2023 рік становитимуть 2,6 трлн грн, що на 66,8 млрд грн більше, ніж у проєкті Держбюджету на 2023 рік, представленому до першого читання. 

Як розповіла у коментарі "Детектору медіа" депутатка від "Слуги народу" Євгенія Кравчук,  кошти за цією бюджетною програмою виділені на різні типи фінансування. Це і канали іномовлення (FreeДом та "Дом"), і "Укрінформ", який також є частиною іномовлення, і виробництво контенту для каналів, які беруть участь у національному марафоні.

"Сподіваюсь, що Міністерство культури та інформації як розпорядник коштів найближчий час оприлюднить на що виділяються кошти. Там просто одна  строфа стосується і тих продуктів, які спрямовані на зовні, і тих, які споживатимуться у середині країни, це і контент", - сказала вона.

Нагадаємо, 7 листопада 2022 року нардеп Ярослав Железняк повідомляв, що Верховна Рада під час затвердження проєкту держбюджету на 2023 рік у першому читанні не підтримала поправку про додаткові 1,4 млрд грн на фінансування загальнонаціонального телемарафону.

Liked the article?
Help us be even more cool!