ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Нью-Йорку відбулася виставка картин Сущенка

29.05.2019, 10:55
Фото – Укрінформ

У Нью-Йорку в Українському інституті Америки відбулася виставка та аукціон малюнків журналіста Романа Сущенка, який з 2016 року незаконно утримується в російській в’язниці, повідомляє Укрінформ.

На заході під назвою “Чорнила, цибулеве лушпиння та буряковий сік: мистецтво політичного в’язня Романа Сущенка” відбулася презентація з поясненням історії ув’язнення Сущенка та абсурдності звинувачень проти нього.

На екрані були продемонстровані відеозвернення доньки Романа Сущенка Юлії до відвідувачів заходу в Нью-Йорку, відеозвернення його друзів та рідних.

На захід також завітали генеральний консул України в Нью-Йорку Олексій Голубов та постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

“Ми мусимо продовжувати тиск на Росію. Використовувати кожну можливість. На урядовому рівні. Санкції. Але також влаштовуючи такі заходи, як цей. Чим більше людей знатимуть правду, тим легше буде українським дипломатам робити все можливе, аби звільнити наших людей”, – заявив Єльченко у виступі.

Увазі відвідувачів були представлені 15 збільшених фотокопій малюнків Романа, створених в ув’язненні за допомогою доступних матеріалів – кулькової ручки, лушпиння цибулі, бурякового соку, кетчупу, прального порошку.

Після заходу відбувся “тихий аукціон”. Охочі придбати одну з картин могли записати своє ім'я та ставку до спеціального листка, який відповідав назві картини. Стартовою ціною кожної копії організатори визначали 50 доларів.

За підсумками аукціону, загалом було продано 12 картин на загальну вартість 1250 доларів США. Зібрані кошти передадуть родині Романа Сущенка на покриття витрат на його підтримку в колонії, юридичний супровід, оплату зв’язку тощо.

Захід організували волонтерська організація Razom for Ukraine та Український інститут Америки.

Як повідомляв ІМІ, 30 вересня 2016 року в Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства “Укрінформ” у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки – полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

Роман Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона називає звинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити.

4 червня 2018 року Московський міський суд РФ засудив Романа Сущенка до 12 років колонії суворого режиму, а 12 вересня 2018 року Верховний суд РФ визнав законним вердикт Московського міського суду.

7 листопада 2018 року ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Liked the article?
Help us be even more cool!