ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У МЗС Білорусі сказали, що ситуація з літаком відповідала міжнародним правилам

24.05.2021, 14:33
Фото – ukrinform.ua
Фото – ukrinform.ua

Речник Міністерства закордонних справ Білорусі Анатолій Глаз назвав дії спецслужбовців країни із затриманням літака компанії Ryanair такими, що “відповідали міжнародним правилам”. 

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на пресслужбу МЗС Білорусі.

За словами речника, реакція інших країн на інцидент у Мінську була "войовничою" і не свідчить про їхнє бажання "розібратись у ситуації".

"Немає жодних сумнівів, що дії нашої компетентної влади... повністю відповідали встановленим міжнародним правилам. Білоруська сторона завжди відповідально підходила і підходить до їхнього дотримання. Це визнається і відповідними регуляторами в авіаційній сфері", – заявив представник міністерства.

За його словами, щодо інциденту в Мінську Білорусь зможе "гарантувати повну транспарентність, у разі необхідності прийняти експертів і продемонструвати всі матеріали, щоб унеможливити інсинуації".

Також речник міністерства зауважив, що Білорусь "вражена поспішністю відверто войовничих заяв з боку низки країн і європейських структур": "Ситуація прямо і явно нагнітається. Відбувається її навмисна політизація, звучать нічим не підтверджені звинувачення, клеяться ярлики. Водночас немає жодного видимого бажання в ній об'єктивно розібратися. Замість цього негайно знову зазвучали гасла про санкції". 

Речник також зазначив, що "чисто по-людськи" зрозуміло, що пасажири затриманого рейсу "зіткнулися з певними незручностями", однак він вважає, що правила авіаційної безпеки є "абсолютним пріоритетом скрізь і для всіх".

Як повідомляв ІМІ, Романа Протасевича затримали 23 травня. Він був пасажиром літака рейсу Афіни – Вільнюс, який сів у Мінську через повідомлення про бомбу на борту. Після огляду білоруські поліцейські його заарештували. Ryanair отримав вказівки від білоруських авіадиспетчерів посадити літак у Мінську. За дорученням Лукашенка для ескорту літака в небо підняли військовий винищувач МіГ-29.

24 травня низка білоруських правозахисних організацій визнала затриманого 23 травня в аеропорту Мінська журналіста Романа Протасевича політв'язнем.

Liked the article?
Help us be even more cool!