ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Миколаївській облраді хочуть закривати депутатські комісії від ЗМІ

15.12.2020, 15:46
Фото – скріншот з трансляції "НикВести"
Фото – скріншот з трансляції "НикВести"

Депутати Миколаївської обласної ради внесли до проєкту регламенту ради пункт про те, що засідання постійних депутатських комісій можуть проводитись у закритому від громадськості режимі.

Про це йшлося на засіданні тимчасової комісії, що працює над розробленням регламенту новообраної Миколаївської обласної ради восьмого скликання, 14 грудня, яке транслювало місцеве видання “НикВести”, повідомляє представниця ІМІ в Миколаївській області.

Пропозицію озвучив представник партії “Слуга народу” Іван Кухта. 

“У разі необхідності постійна комісія може прийняти рішення про проведення закритого засідання”, – йдеться в пункті регламенту.

Жоден інший з присутніх на засіданні депутатів не висловив заперечень щодо цього пункту, тож рішення стосовно його внесення до регламенту Миколаївської облради було ухвалене одноголосно.

Сьогодні, 15 грудня, на черговому засіданні тимчасової комісії знову обговорювалося це питання. Голова облради Ганна Замазєєва запропонувала залишити можливість проведення закритих засідань комісії з питань законності та депутатської етики. 

Юрист апарату Миколаївської облради пояснила, що обмеження в доступі до засідань комісій стосуються сукупності умов, передбачених статтею 6 Закону України “Про доступ до публічної інформації”. Це питання, що стосуються національної безпеки, територіальної цілісності або громадського порядку, якщо розголошення такої інформації може завдати істотної шкоди цим інтересам, якщо шкода від оприлюднення такої інформації переважає суспільний інтерес у її отриманні. Після цього Ганна Замазєєва відкликала свою пропозицію.

Нагадаємо, Законом “Про місцеве самоврядування в Україні” визначено, що місцеве самоврядування здійснюється, зокрема, на принципах гласності. Стаття 47 закону не передбачає можливості проведення засідань постійних комісій у закритому режимі. У статті 48 вказано, що зазвичай у закритому режимі проводяться засідання тимчасових контрольних комісій ради.

Liked the article?
Help us be even more cool!