ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Миколаєві особи з посвідченнями "Таврія ньюс" відмовилися надягнути маски на засіданні комісії з ТЕБ

06.04.2021, 16:15
Ігор Савицький, фото - скріншот з трансляції НикВести
Ігор Савицький, фото - скріншот з трансляції НикВести

У Миколаєві двоє чоловіків, які представилися журналістами херсонського сайту “Таврія ньюс”, прийшли на засідання регіональної комісії з Техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації та відмовились надягати захисні маски, як це передбачають карантинні вимоги.  

Про це повідомляє представниця ІМІ в Миколаївській області.

Захід, що проходив під головуванням очільника області Віталія Кіма транслювало місцеве видання “НикВести”.

Під час засідання, де були присутні представники міської та обласної влади, а також правоохоронні органи, голова Миколаївської ОДА Віталій Кім звернувся до осіб, що представилися співробітниками ЗМІ, з вимогою дотримуватися норм карантину та надягнути маски, або залишити приміщення.

У відповідь на цю вимогу чоловік, що представився Ігорем Савицьким, заявив, що не буде цього робити, додавши, що має питання до голови ОДА. Віталій Кім відповів йому, що не буде з ним спілкуватись, поки той не надягне маску, на що Ігор Савицький сказав, що вважає це дискримінацією. В результаті голова ОДА звернувся до правоохоронців з вимогою скласти на цих осіб протоколи про порушення вимог карантину.

Зазначимо, що на сьогодні Миколаївщина знаходиться у “червоній зоні” карантину.

Через деякий поліція склала протоколи за статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення на Ігоря Савицького та чоловіка, що його супроводжував та знімав на відеокамеру засідання.

Як повідомляє представниця ІМІ, виявилося, що до Миколаївської ОДА Ігор Савицький прийшов у супроводі близько 10 людей. Розповідаючи їм про прийняті обласною комісією з ТЕБ і НС рішення, Ігор Савицький розповів про начебто введення обмежень на пересування вулицею до двох годин на день, хоча це не відповідає дійсності. Він вважає незаконним карантин в Україні та вимагає від влади надати документи відносно коронавірусної хвороби, які саме - він не уточнив. Це зафіксували журналісти місцевого видання “My City”. 

Журналістка місцевого видання “Преступности.НЕТ” Юлія Акімова у себе на фейсбук-сторінці розповіла, що раніше Ігор Савицький відомий тим, що у лютому застосував газовий балончик проти охоронців місцевого супермаркету “АТБ” після того, як його відмовилися обслуговувати без маски на касі.

На сторінці Ігоря Савицького у фейсбуці відсутня інформація про його журналістську діяльність. Проте він має свій відеоблог на YouTube, де він просуває відеролики про “ковід табори”, “секретну вакцину”, якою начебто труять українців. Захисні маски він називає “намордниками”, які є розсадниками хвороб тощо. Там же він публікує відеозаписи порушень ним норм карантину у публічних місцях - супермаркетах, банку.

Директором видання “Таврія Ньюс” є мешканець Херсона Кирило Стремоусов, якому у листопаді 2020 року Комісія з журналістської етики оголосила публічний осуд за масову роздачу журналістських посвідчень стороннім особам.

За даними КЖЕ, вся інформація поширюється виключно через платформу YouTube або соціальні мережі з використанням словосполучення “журналісти Стремоусова”. Також, зазначає КЖЕ, на сайті агенції неможливо знайти матеріали “журналістів”, які вже отримали “посвідчення”.

Стремоусов щонайменше двічі за останні два роки нападав на журналістів. У січні 2019 року він влаштував стрілянину в пресцентрі газети “Новий день” (Херсон), а в липні 2020-го вдарив журналіста онлайн-видання “Вгору” Дмитра Багненка, завдавши йому тілесних ушкоджень. 

У своєму відеоблозі Стремоусов просуває фейки та конспірологічні ідеї, зокрема про шкідливість носіння масок під час пандемії та шкідливість ПЛР-тестів. Такі матеріали порушують журналістські стандарти й Кодекс етики.

Кирило Стремоусов зареєстрований на сайті “Миротворець”, де його звинувачують у вчиненні усвідомлених діянь проти національної безпеки України, світу, безпеки людства та міжнародного правопорядку.

Liked the article?
Help us be even more cool!