ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Миколаєві блогерка видалила пост про платні пологи й звинуватила медіа, яке його поширило

17.01.2022, 14:15
Фото – freepik.com
Фото – freepik.com

У Миколаєві стався конфлікт між місцевим виданням “НикВести” та блогеркою Ольгою Кісельовою (Клімова) через опубліковану на сайті видання новину з посиланням на її слова про платні пологи. Про це повідомляє представниця ІМІ в Миколаївській області.

Так, Ольга Кісельова 12 січня в прямому ефірі соцмережі “Інстаграм” розповіла про те, скільки коштують пологи в пологовому будинку №3 Миколаєва. Місцеве видання “НикВести” опублікувало новину з посиланням на її слова. Через деякий час блогерка видалила запис ефіру та записала відеозвернення, в якому назвала журналістів “шакалами” й заявила, що ніхто з неї грошей за пологи не вимагав.

Новина на сайті видання з’явилася 13 січня під заголовком “₴10 тыс. кесарево, ₴8 тыс. за роды, – блогер рассказала, сколько платят в николаевском роддоме №3”. “10 тисяч (гривень) коштувало кесареве в лікаря, якби це були роди – це коштувало б 8 тисяч. Палата коштувала 580 гривень вдень. Були палати за 2500 гривень…” – цитує видання блогерку. 

Як повідомили представниці ІМІ у виданні, після виходу публікації Ольга Кісельова звернулася до журналістів із проханням видалити матеріал, оскільки через нього в лікаря виникли проблеми. У відповідь їй запропонували додати до публікації її уточнення про те, що заплатити за пологи лікареві було її власним бажанням та ініціативою, що і було зроблено. 

Через деякий час блогерка опублікувала на своїй сторінці в інстаграмі відеозвернення “Спростування”, де заявила про те, що в пологовому будинку №3 немає практики вимагати фінансову подяку від породіль. Ольга Кісельова стверджує, що заплатити 10 тис. грн лікарю та команді, що приймала в неї пологи, – це її власна ініціатива, яку неправильно зрозуміло ЗМІ, яке вона назвала “містечковим виданням”.

“Хочу внести ясність у ситуацію, яка склалася нещодавно та принесла негативні наслідки. Одне “містечкове” видання в нас у місті, інтернет-ресурс, інтернет-сайт новинний, дозволив собі опублікувати інформацію начебто з моїх слів, сказаних у прямому ефірі, про те, що в пологових будинках пологи платні й лікарі вимагають, або просять, або натякають, щоб їм платили. Скажу таке: сім днів тому я народжувала в 3-му роддомі Миколаєва. Залишилася дуже задоволена професіоналізмом медичного персоналу, який зі мною працював, – лікарем, анестезіологом, акушером, усією операційною командою. І ми вирішили з чоловіком, після того як завершився весь процес, подякувати фінансово всьому персоналу. І це було наше добровільне рішення”, – сказала Ольга Кісельова.

Разом з тим у своїх “сторіз” блогерка назвала “шакальем” місцевих журналістів, які опублікували новину про платні пологи в комунальному пологовому будинку. Усіх працівників видання вона водночас видалила з підписників та заблокувала, про що журналісти повідомили представниці ІМІ.

Скріншот – НикВести

Після цього видання “НикВести” опублікувало фрагмент запису ще одного прямого ефіру за участю Ольги Кісельової, який відбувся 11 січня. Там блогерка разом зі своєю колегою Вікторією Голяненко (34,7 тисяч підписників) також обговорювали “прайс” на пологи. Запис цього ефіру теж був видалений із соцмережі.

Ольга Кісельова має 40,3 тисячі підписників. Окрім веденням власного акаунту в інстаграмі, вона також займається офіційними сторінками місцевого бізнес-об'єднання “МрійДій” та міського голови Миколаєва Олександра Сєнкевича, про що розповідала на власній сторінці.

Реагуючи на публікації в ЗМІ управління охорони здоров‘я Миколаївської міської ради пообіцяло перевірити інформацію, яку озвучили блогерки.

Liked the article?
Help us be even more cool!