ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Миколаєві закрили справу щодо нападу “охоронця” голови ОДА на журналіста вже через тиждень після відкриття

06.11.2017, 16:01
Фото - Преступности.НЕТ

Центральний районний відділ поліції Миколаєва закрив кримінальне провадження за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналіста телеканалу “Інтер” Кирила Ющишена через тиждень після відкриття. Про це у відповідь на інформаційний запит “Преступности.НЕТ” повідомив начальник Слідчого управління ГУ Національної поліції в Миколаївській області Іван Вигівський.

“03.05.2017 року прийнято рішення про закриття кримінального провадження на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України (“встановлена відсутність в діянні складу кримінального правопорушення” - ред.)”, - йдеться у відповіді Івана Вигівського.

Нагадаємо, 27 квітня у Миколаєві під час засідання обласної ради чоловік, який постійно супроводжує голову Миколаївської облдержадміністрації і якого називають його охоронцем, напав на кореспондента телеканалу “Інтер” Кирила Ющишена та відібрав у нього мобільний телефон. До Ющишена, поки він знімав засідання облради, підійшов чоловік, схопив його за руку та відштовхнув з місця, де він стояв.

Пізніше з'ясувалося, що нападник - Дмитро Мусаелян, житель міста Дніпра, де він є головою громадської організації “Міжнаціональна єдність” і балотувався в 2014 році до Верховної Ради України.

За словами Ющишена, спочатку чоловік, який своїм виглядом створював враження охоронця губернатора, хоча Савченко запевняв потім, що у нього взагалі немає охоронців, схопив журналіста за руку і грубо відтягнув з місця, де він стояв і знімав. Після цього помічниця голови ОДА сказала Ющишену: “У нього робота така, охоронця...” Далі в холі, коли журналіст вирішив сфотографувати цього охоронця, останній напав на нього, заломив руку і відібрав телефон. Повернути мобільний вдалося вже лише за допомогою трьох патрульних поліцейських.

28 квітня миколаївська поліція повідомила про відкриття за цим фактом кримінального провадження за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України “Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”.

Liked the article?
Help us be even more cool!