ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Миколаєві між владою та журналістами триває суперечка за будівлю

14.02.2019, 12:19
Фото - Фейсбук Олег Оганов

Журналісти Центру журналістських розслідувань написали заяву до поліції щодо перешкоджання з боку начальниці управління комунального майна Миколаївської обласної державної адміністрації Ольги Відіної потрапити до будівлі, де Центр орендує офіс і зберігає майно. Про це повідомляється на сайті Центру журналістських розслідувань.

Як пише видання, журналісти не можуть потрапити до офісу, оскільки раніше на його дверях було змінено замок і в них немає нового ключа. Редакція намагалася зв’язатися з Ольгою Відіною, без якої вони не можуть потрапити в офіс. Але, зазначає Центр журналістських розслідувань, протягом тижня вона не відповідала на їхні дзвінки з проханням надати доступ до будівлі.

Учергове опинившись перед зачиненими дверима, журналісти викликали наряд поліції. Правоохоронці заявили, що можуть лише прийняти заяву - вживати заходів не мають права.

У заяві до поліції голова правління ГО “Миколаївський центр журналістських розслідувань” журналіст Ярослав Чепурний попросив ужити заходів щодо Ольги Відіної, “яка своїми діями перешкоджає журналістам ГО “МЦЖР” потрапити до нашого майна”.

Як повідомляє представниця ІМІ в Миколаївській області, 13 лютого Олег Оганов опублікував на своїй сторінці у Фейсбуку відео чергової спроби журналістів потрапити до свого майна в присутності Ольги Відіної. Оганов повідомив, що двері спірної будівлі зламано, а чиновники звинуватили в цьому журналістів. Ольга Відіна заборонила знімати інцидент і вихопила у нього телефон. Проте відразу повернула його Оганову. Сам журналіст планує звертатися до правоохоронних органів з відповідною заявою, зазначає представниця ІМІ.

Крім того, Оганов повідомив, що Центральне відділення поліції відповіло відмовою на їхню заяву щодо блокування доступу до редакції. Журналісти досі не мають доступу до офісу.

Як повідомляв ІМІ, у жовтні 2018 року Миколаївський центр журналістських розслідувань та обласна газета “Рідне Прибужжя” повідомляли, що обленерго за вказівкою облдержадміністрації вимкнуло електропостачання в будинку, де вони орендують приміщення. В ОДА спростовували цю інформацію, а в обленерго заявляли про порушення з боку журналістів.

9 січня 2019 року начальниця управління з питань комунальної власності Миколаївської облдержадміністрації Ольга Відіна повідомила, що ЗМІ було запропоновано покинути приміщення, оскільки, згідно з експертизами, будівля аварійна і визнана непридатною для користування та необхідно провести різні експертизи й визначити обсяги необхідного ремонту. Проте, пише НикВести, тепер в ОДА вважають, що будівлю потрібно віддати під приватизацію, оскільки, як з’ясувалося, її ремонт коштуватиме дорого.

Миколаївська обласна державна адміністрація пропонує обласній раді занести до списку об’єктів, які мають бути приватизовані у 2019 році, будівлю, де розташовувалися, зокрема, редакції газети “Рідне Прибужжя” та ГО “Миколаївський центр журналістських розслідувань”. Це питання зазначено в проекті рішення ОДА, який мав виноситися на засідання позачергової сесії облради на 5 лютого.

Раніше в будівлі за адресою Нікольська, 44/46, у Миколаєві розташовувалися два ЗМІ – газета “Рідне Прибужжя” та ГО “Миколаївський центр журналістських розслідувань”. Газета “Рідне Прибужжя” пройшла процес реформування і мала за законом орендувати цю будівлю. Але вже понад півроку за будівлю йде спір між Миколаївською обласною державною адміністрацією і журналістами.

Liked the article?
Help us be even more cool!