ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Миколаївська ОДА планує продати будівлю, де розташовувалися редакції двох ЗМІ

29.01.2019, 14:20
Фото - nikvesti.com

Миколаївська обласна державна адміністрація пропонує обласній раді занести до списку об'єктів, які мають бути приватизовані у 2019 році, будівлю, де розташовувалися, зокрема, редакції газета “Рідне Прибужжя” та ГО “Миколаївський центр журналістських розслідувань”.

Про це йдеться в проекті рішення ОДА, який виноситься на засідання позачергової сесії облради, призначене на 5 лютого, повідомляє НикВести.

Серед питань, які будуть розглянуті на сесії, проект рішення про затвердження програми проведення приватизації майна Миколаївській області на 2019–2021 роки. Згідно з проектом програми, органом приватизації комунального майна визначається департамент економічного розвитку і регіональної політики Миколаївської ОДА.

У проекті програми вказується, що її метою є активізація приватизації та збільшення надходження коштів від продажу комунального майна, а також оптимізація структури комунальної власності в умовах ринку, забезпечення використання коштів, отриманих від приватизації, для задоволення потреб територіальних громад сіл, селищ і міст Миколаївської області.

Нагадаємо, 9 січня начальниця управління з питань комунальної власності Миколаївської облдержадміністрації Ольга Відіна повідомила, що ЗМІ було запропоновано покинути приміщення, оскільки, згідно з експертизами, будівля аварійна і визнана непридатною для користування та необхідно провести різні експертизи та визначити обсяги необхідного ремонту. Проте, пише НикВести, тепер в ОДА вважають, що будівлю потрібно віддати під приватизацію, оскільки, як з'ясувалося, її ремонт коштуватиме дорого.

Проте, зазначає представниця ІМІ в Миколаївській області, наразі відомо, що стосовно будівлі і виселення йдуть судові суперечки між ЗМІ та місцевою владою.

Голова правління ГО “Миколаївський центр журналістських розслідувань” Ярослав Чепурний у коментарі представниці ІМІ розповів, що думає з приводу цієї приватизації.

“Схема, за якою діє влада стосовно будинку на вул. Нікольська, 46, та Нікольська, 44, проста, як три копійки. Спочатку виселити всіх орендарів, потім виставити будинок на аукціон і далі продати його за копійки потрібним людям. Враховуючи, що будинок і справді потребує ремонту, це буде неважко обґрунтувати. Але головне, заради чого це робиться, – ласий шмат землі прямісінько в центрі міста.

Зруйнувавши старий будинок, можна буде звести величенький офіс поверхів так …цять. Подібні дії вже обкатали сусіди – одеська мерія, яка кілька років тому віддала бізнесменам будинок Гурвіца (знаходився в районі Аркадія, що біля самісінького моря), які його зруйнували і тепер будують там багатоповерхівку. Наш центр ще кілька місяців тому попереджав, що так і буде, тому ми й відмовилися виїжджати з приміщення, яке орендували в цьому будинку”, – розповів Ярослав Чепурний.

Як повідомляв ІМІ, у жовтні 2018 року Миколаївський центр журналістських розслідувань та обласна газета “Рідне Прибужжя” повідомляли, що обленерго за вказівкою облдержадміністрації вимкнуло електропостачання в будинку, де вони орендують приміщення. В ОДА спростовували цю інформацію, а в обленерго заявляли про порушення з боку журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!