ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Москві поліція затримала на акції понад 500 осіб, серед них журналісти (оновлено)

12.06.2019, 14:51
Фото – Євген Фельдман / Медуза

Російські поліцейські затримали в центрі Москви 513 учасників маршу на підтримку журналіста "Медузы" Івана Голунова. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на правозахисний портал "ОВД-инфо".

За даними ОВД-инфо, в Москві затримали вже 513 людини.

Під час ходи проти фабрикації кримінальних справ затримали продюсера німецького Der Spiegel Олександра Чернишова, який прийшов на акцію як журналіст із прескартою з печаткою МЗС.

Також на акції в центрі Москви раніше було затримано журналістів “Медузи”, “Дождя” і Reuters, колишнього фігуранта “Болотної справи” Олексія Гаскарова й опозиціонера Олексія Навального.

Російські активісти і журналісти запланували провести 12 червня в центрі Москви марш за звільнення кореспондента “Медузи” Івана Голунова. Справу проти нього було закрито 11 червня, однак частина з тих, хто збирався взяти участь в акції, вирішили пройти від метро “Чистые пруды” до будівлі московської поліції на Петрівці, 38. Вони вийшли з більш загальними вимогами, насамперед – покарання винних у провокації проти Голунова. Переговори з мерією щодо акції було зірвано ще до звільнення журналіста, влада міста закликала не приходити на неї.

Як повідомляв ІМІ, у Москві 6 червня поліція затримала кореспондента відділу розслідувань “Медузи” Івана Голунова.

8 червня Нікулінський суд у Москві відправив кореспондента “Медузи” Івана Голунова під домашній арешт на два місяці. Офіційні звинувачення Голунову висунуто за частиною 4 статті 228.1 і частини 3 статті 30 КК РФ (“Замах на збут наркотиків у великих розмірах”).

Сам Голунов наполягає, що наркотики йому підкинули поліцейські. Він пов’язує кримінальну справу проти нього з проведеними ним розслідуваннями.

11 червня кримінальну справу стосовно журналіста “Медузи” Івана Голунова припинено.

Liked the article?
Help us be even more cool!