ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Москві поліція затримала журналіста "Медузи"

07.06.2019, 12:21
Фото – Meduza

У Москві 6 червня поліція затримала кореспондента відділу розслідувань “Медузи” Івана Голунова. Про це розповів адвокат журналіста Дмитро Джулай, повідомляє “Медуза”.

Згідно з протоколом допиту, Голунова затримали 6 червня о 14:40 на Кольоровому бульварі, після чого під час огляду в нього з рюкзака дістали пакет з невідомою речовиною. Водночас ще один пакет і ваги знайшли під час обшуку у квартирі журналіста.

Експертиза показала, що в пакеті з рюкзака містилися 3,56 грама мефедрону. Голунова підозрюють спробі збуту наркотиків у великих розмірах (пункт “г” частини 4 статті 228.1 КК РФ). Сам він ці звинувачення заперечує.

Також Голунов розповів, що з моменту затримання вимагав викликати адвоката, але цього зроблено не було. За його словами, коли під час огляду він схопився за стілець, працівники поліції почали волочити його підлогою, а один з них – вдарив кулаком у щоку. Також журналіст додав, що його штовхали ногами в груди. Викликати йому швидку допомогу в поліції відмовилися.

Як пише видання, поліцейські відмовилися провести змиви з рук і зрізи нігтів, щоб перевірити, чи торкався Голунов наркотиків або чи вживав їх. Зробити змив з рюкзака або зріз тканини в поліції також відмовилися. Зараз Іван Голунов перебуває в УВС Західного округу Москви.

Джерело “Медузи” в поліції вважає, що в справі Голунова може з'явитися другий епізод – через пакет і ваги, знайдені в його квартирі.

За інформацією видання, Іван Голунов – один з найвідоміших журналістів-розслідувачів Росії. Він писав про те, як мікрофінансові організації відбирають житло у боржників, про родичів віцемера Москви Петра Бірюкова, про переділ ринку поховальних послуг.

Редакція переконана, що Голунова переслідують через його журналістську діяльність.

Liked the article?
Help us be even more cool!