ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Москві під час акції протесту затримали швейцарську журналістку

05.08.2019, 12:59
Фото - REUTERS/swissinfo.ch

У Москві 3 серпня правоохоронці затримали журналістку швейцарського радіо і телебачення SRF Луїзу Чирки, яка висвітлювала організовану опозицією акцію за вільні і чесні вибори до Московської міської думи, повідомляє Swissinfo.

Акція завершилася масовими затриманнями. Журналістці довелося провести в автозаку півгодини незважаючи на акредитацію МЗС Росії.

“Навколо мене не було жодного плаката, жоден демонстрант не вигукував жодних гасел і закликів, і тим не менше поліція почала проводити безладні затримання. Серед них затримана була і я. В автозаку поліції мені довелося провести близько півгодини, і це не дивлячись на те, що я кілька разів показувала свою журналістську акредитацію, видану мені російським МЗС”, - розповіла журналістка.

Як повідомляв ІМІ, 12 червня у Москві поліцейські затримали 513 учасників маршу на підтримку журналіста “Медузы” Івана Голунова. Серед затриманих - продюсер німецького Der Spiegel Олександр Чернишов, який прийшов на акцію як журналіст із прескартою з печаткою МЗС, а також журналістів “Медузи”, “Дождя” і Reuters.
Liked the article?
Help us be even more cool!