ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У МОН розповіли, як надаватимуться гранти студентам, які навчатимуться за контрактом

У 2024 році Міністерство освіти і науки України розпочало пілотний проєкт, який передбачає державні гранти для абітурієнтів, які вступають на контрактну форму навчання. Ця ініціатива спрямована на підтримку тих, хто не потрапив на бюджетні місця, але показав високі результати національного мультипредметного тесту, розповів в інтерв'ю Укрінформу заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький.

За його словами, гранти будуть доступні на двох рівнях:

  • Перший рівень передбачає грант у 15 тисяч гривень для тих, хто набрав від 150 балів за два предмети НМТ.
  • Другий рівень 25 тисяч гривень для тих, хто отримав від 170 балів за два предмети.

Ці суми можуть бути збільшені залежно від обраної спеціальності. Наприклад, для пріоритетних для держави спеціальностей, таких як IT, природничі науки, інженерія, педагогіка та медицина, розмір гранту може зрости до 37,5 тисяч гривень завдяки спеціальним коефіцієнтам.

Гранти надаватимуться на весь період навчання. Якщо студент вирішить змінити університет, грант залишиться з ним за умови, що він продовжує навчання за тією самою спеціальністю.

Ця ініціатива є частиною ширшої реформи фінансування вищої освіти в Україні. За підсумками пілотного проєкту Міністерство планує розглянути можливість запровадження грантової системи для студентів магістратури та аспірантури.

Як повідомляв ІМІ, у липні стало відомо, що Кабінет Міністрів планує запровадити експериментальний проєкт із грантового фінансування вищої освіти у 2024/2025 навчальному році.

Liked the article?
Help us be even more cool!