ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У молдовській лікарні між лікарем та пацієнткою стався конфлікт через російську мову

У Молдові в Республіканській клінічній лікарні імені Тимофія Мошняги стався мовний конфлікт між лікарем та пацієнткою. Керівництво установи у своїй заяві засудило поведінку лікаря та вибачилося перед пацієнткою.

Про це пише молдовське видання NewsMaker.

"Республіканська клінічна лікарня імені Тимофія Мошняги публічно висловлює свою незгоду та рішуче засуджує висловлювання, які можуть вплинути на пацієнтів. Усі пацієнти заслуговують на справедливе і поважне ставлення, незалежно від мови, якою вони говорять, або їхньої етнічної належності", – йдеться в повідомленні лікарні, опублікованому у Facebook 21 липня.

Керівництво установи перепросило пацієнтку і запевнило, що вживе необхідних заходів для запобігання таким випадкам.

"Повідомляємо, що цей випадок проаналізують у межах комісії з етики", – зазначили в лікарні.

Напередодні, 20 липня, в мережі з'явилося відео, на якому лікар, ймовірно спілкуючись із російськомовною пацієнткою, каже, що йому "хочеться розстріляти її", коли вона на його вітання румунською мовою відповідає російською.

"Це мене ображає. Я заходжу, говорю "Buna ziua", а ви мені – "Здравствуйте". Мені хочеться витягнути Калашніков [автомат Калашнікова] і розстріляти вас, тому що ви для мене одразу ворог. Ви росіянка? Російська-російська? Я росіян не оперую, це вороги", – сказав лікар.

У редакції NewsMaker додали, що засуджують дискримінацію, реваншизм, ксенофобію, мову ненависті та експлуатацію фобій, забобонів та невігластва в політичних цілях.

"Ми не приймаємо маніпуляцій, спрямованих на поділ людей на "своїх" та "чужих" за ознакою національності, етнічного походження, мови, релігії чи переконань, статі, віку, обмежених можливостей, поглядів, місця проживання, політичної належності, сексуальної орієнтації тощо", – йдеться на сайті медіа.

І зазначили, що свою місію вбачають у коректному інформуванні читачів про те, що відбувається, просвітництві та підтримці принципів прав людини, терпимості, свободи думки та вираження, різноманітності, поліетнічності та багатокультурності суспільства, дотримання прав меншин.

Нагадаємо, уряд Молдови схвалив створення Центру стратегічних комунікацій та протидії дезінформації "Патріот".

Liked the article?
Help us be even more cool!