ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Молдові заблокують російський сайт через розпалювання ненависті та підтримку війни проти України

02.08.2022, 15:38
Фото – InfoResist / 24 канал
Фото – InfoResist / 24 канал

Служба інформації та безпеки Молдови вирішила заблокувати в країні російський сайт svpressa.ru через поширення неправдивої інформації, яка розпалює ненависть і війну. Про це повідомляє молдовське видання NewsMaker.

Це сталося після того, як 31 липня сайт опублікував статтю “Кишинів і Бухарест готуються оголосити Тирасполю війну” з підзаголовком “Навіщо Молдова хоче припинити миротворчу операцію на Дністрі”.

“Служба встановила, що як назва матеріалу, так і деякі тези, викладені в статті, односторонньо зображають думки на підтримку та заохочення військової агресії проти України, а також неправдиву інформацію, яка може негативно вплинути на національну безпеку”, – зазначила Служба інформації та безпеки.

Як пише видання, на час дії в Молдові надзвичайного стану Служба інформації та безпеки уповноважена знаходити неправдиву інформацію, яка з'являється в ЗМІ та блокувати сайти, що поширюють фейки, підтримують війну та розпалюють ненависть.

Відповідно до розпорядження молдавської комісії з надзвичайних ситуацій від 23 березня, інтернет-провайдери та мобільні оператори зобов'язані негайно блокувати онлайн-джерела, які поширюють фейкову інформацію.

Як повідомляв ІМІ, 2 червня парламент Молдови ухвалив закон про боротьбу з дезінформацією та пропагандою, згідно з яким не менш ніж половина контенту, що закуповується за кордоном, має бути з країн ЄС, США, Канади.

У березні Рада телебачення та радіо Молдови оштрафувала телеканал “РТР-Молдова” на 20 тисяч леїв ($1114) за однобічне й упереджене висвітлення подій в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!